НОВИНИ ДНЯ: Байден і Зеленський анонсували ще одну зустріч за кілька тижнів  Загарбники не встигнуть добудувати захисні споруди для Керченського мосту цього року — Плетенчук  Синоптики дали прогноз на п'ятницю і попередили про небезпеку  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вереснявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
16.07.2023 7733

Серпень буде аномальним: вчена розповіла, чим здивує погода українців в кінці літа

Останній місяць літа буде не таким, як ми звикли

Перші два місяці літа 2023 року в Україні встигли ознаменуватися сильною спекоюрізкими похолоданнямиградом та шквалами, а також потопами. Серпень цього року також обіцяє бути аномальним.

Про це у коментарі для "Телеграфу" розповіла завідувачка відділу кліматичних досліджень Українського гідрометеорологічного інституту Вазіра Мартазінова.

Вона пояснила, що у 2023 році можна спостерігати безліч різних погодних аномалій в Україні, наприклад, квітень, який традиційно є теплим і сухим місяцем, цього року таким не був. І літо також не обійдеться без аномалій.

"Август, який зазвичай найспекотніший місяць літа, цього року таким не буде. Ви ж бачите, що все змінюється. Цього року аномалій дуже багато", — наголосила Мартазінова.

Варто зауважити, що хоча в Україні 30 градусів спеки серед літа — справа звична, світові тенденції зміни погоди дуже тривожні. Зокрема, на початку липня було зафіксовано найспекотніший день на планеті за всю історію метеорологічних спостережень. Вчені вважають, що на це вплинуло одразу два фактори: тривалий процес глобального потепління та метеорологічне явище Ель-Ніньо (підвищення температури поверхні Тихого океану).

Оценка материала:

3.67 / 3
Серпень буде аномальним: вчена розповіла, чим здивує погода українців в кінці літа 3.67 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
16.07.2023 7733
Еще материалы раздела «Суспільство»