<
НОВИНИ ДНЯ: Росія, Китай та КНДР не будуть ворогами США, - Трамп назвав умову  Справа про штурм Капітолію проти Трампа: суд підвищив юридичну планку для прокурорів  Люди на пляжі - як "живий щит": Маломуж прокоментував "приліт" по відпочивальниках у Севастополі  Липень почнеться з гроз на заході України  Що робити, якщо власник виселяє з орендованої квартири раніше терміну: інструкція від адвоката  Синоптики дали прогноз на липень: яка погода чекає на українців  Спека посилиться: синоптики повідомили, якою буде погода 30 червнявсі новини дня
Бізнес
Економіка
17.07.2023 310

Через валютні обмеження в Україні падає рівень реінвестицій

Через валютні обмеження бізнес не може виплачувати дивіденди інвесторам, внаслідок чого спостерігається помітне падіння рівня реінвестування.

dscf2690_id84119_1300x867_1300x820_2_650x410_17.07.23

Про це йдеться в статті РБК-Україна "Користі більше, ніж шкоди. Чому НБУ закликають продовжити валютну лібералізацію".

В статті зазначається, що державі критично важливо формувати комфортні умови для приватного сектору. Оскільки, за оцінками експертів, саме приватний сектор стане основою відновлення країни і може залучити $150 млрд доларів протягом наступних 10 років.

"Через наявність валютних обмежень на операції бізнес не може навіть виплачувати дивіденди інвесторам, через що спостерігається помітне падіння рівня реінвестування", - підкреслили в матеріалі.

Також наголошується, що подальший рух в напрямку лібералізації валютних обмежень може стати своєрідним «рятівним колом» як для українського бізнесу, так і для початку відбудови України.

Нагадаємо, раніше Національний банк України (НБУ) оприлюднив Дорожню карту подальшого пом’якшення валютних обмежень, що складається з трьох етапів.

Оценка материала:

5.00 / 1
Через валютні обмеження в Україні падає рівень реінвестицій 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
17.07.2023 310
Еще материалы раздела «Економіка»