<
НОВИНИ ДНЯ: Ароматні пончики на сметані: неймовірно смачний і швидкий десерт  Чи хочуть росіяни закінчити війну та на яких умовах: опитування  Застосунок "Резерв+": у Міноборони розповіли, кому це треба та чи відображається там бронювання  Путін назвав справжню мету наступу на Харківщині  Якщо набридло солодке: рецепт лимонного печива, яке тане в роті  Наталка Діденко назвала області, в яких 20 травня буде найспекотніше  Оновлення даних у ТЦК для студентів: що змінилосявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
16.07.2023 1267

Європу попереджають про екстремальні погодні умови

Хвиля спеки продовжує охоплювати країни Європи, принісши температури від 35 до 40 градусів за Цельсієм у деяких частинах Іспанії, Італії та Греції.

Як пише POLIТICO, у деяких інших країнах, наприклад у Франції та Великій Британії, було видано попередження про сильний вітер, дощі та грози.

На початку липня на планеті вже був зафіксований найспекотніший день в історії. Це поєднання антропогенного глобального потепління, яке посилилося Ель-Ніньо, природним погодним явищем у Тихому океані.

Європейські уряди та метеорологічні служби попередили своїх громадян про наближення екстремальної погоди.

В Італії 15 міст, зокрема і туристичні Рим та Флоренція, охопило «червоне попередження» від Міністерства охорони здоров’я країни з порадами уникати перебування на сонці з 11 ранку до 6 вечора.

«Негативний вплив можливий не лише для груп ризику, а й для здорових і активних людей», — заявили в міністерстві.

У Греції другий день поспіль з 11:30 ранку до 5:30 вечора залишається зачиненим Акрополь, а також парки в регіоні Афін для зменшення ризиків  лісових пожеж. З неділі очікується незначне зниження температури, повідомили метеорологічні служби країни.

В Іспанії метеорологічна служба заявила в суботу, що існує «значний ризик» для Балеарських островів, оскільки температура там наближається до 40 градусів. В оновлених рекомендаціях додається, що новий період високих температур — короткий, але інтенсивний — може настати між понеділком і середою.  Метеорологи припускають, що температура може  перевищувати 42 градуси.

У Франції та Великій Британії в суботу оголосили попередження через грози та сильний дощ. Метеорологічна служба Британії заявила, що очікується не по сезону вітряний день, тоді як Méteo France попередила про грози, сильні дощі та навіть повені для 10 департаментів у Центральному масиві та на північному сході країни.

Оценка материала:

5.00 / 2
Європу попереджають про екстремальні погодні умови 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
16.07.2023 1267
Еще материалы раздела «Суспільство»