<
НОВИНИ ДНЯ: Новий закон про мобілізацію: головні зміни від 18 травня – до чого готуватися  Погода з сюрпризом — народний синоптик Діденко розповіла, де очікувати сильних дощів  На вихідних в Україні стане ще тепліше, але прийдуть дощі та грози  «Дощ місцями». Синоптикиня попередила, де погода найближчими днями буде з грозами, а де з великою кількістю сонця  Як польська молодь ставиться до українців: опитування  Поїзди та автобуси. Як доїхати з України до найближчих аеропортів  На вихідних в Україні потеплішає, але в багатьох регіонах пройдуть дощівсі новини дня
Прес-релізи
Товари та послуги
17.07.2023 348

Все, що ви хотіли знати про вітамін Д

Дефіцит вітаміну Д викликає широкий перелік проблем зі здоров'ям. Речовина відповідає за зростання, міцність кісток, підтримує міцний імунітет, нормалізує роботу ЦНС та гормональної системи. Приймати вітамін D можна в лікувальних та профілактичних дозах – все залежить від індивідуальних показань. Якщо ви шукаєте перевірений препарат на українському ринку, зверніть увагу на вітамін «Олідетрим» польського бренду «Польфарма». Він виготовляється із застосуванням сафлорової олії, що підвищує засвоюваність активної речовини, у різних дозах для дітей та дорослих. Вибирайте найкраще для свого здоров'я.

Роль вітаміну Д

Речовина впливає на:

- густина кісток, здатне знижувати ризики розвитку остеопорозу;
шанси появи злоякісних пухлин;
здоров'я серця та судин;
психоемоційне тло у чоловіків, жінок, дітей;
рівень запальних реакцій у організмі.

Оскільки вітамін Д відноситься до жиророзчинних, якість його засвоєння залежить від здатності кишківника поглинати жири. Для підвищення ефективності приймання варто вибирати препарат у вигляді олійного розчину – такий, як «Олідетрим». Форма випуску – розчин (краплі) та капсули на олійній основі. Також вітамін Д синтезується самостійно під дією сонячних променів, але для цього потрібно бувати на вулиці в теплу погоду з 11 до 15 (найнебезпечніший час) і не використовувати СПФ. Простіший і безпечніший спосіб підтримки оптимального рівня вітаміну Д – приймання добавок.

Про раціон та масу тіла

Вітамін Д можна отримувати з продуктів. Його багато у морепродуктах, жирній рибі, яйцях, деяких овочах. Проблема в тому, що розрахувати вміст вітаміну в порції складно, а за значних дефіцитів поліпшення ситуації можна чекати довго. Тож для швидких виражених покращень варто приймати добавки, але на майбутнє бажано скоригувати раціон.

Ожиріння відносять до метаболічних порушень, ризики його розвитку підвищують дефіцити вітаміну Д. Зворотний бік: що вище маса тіла, то більше речовини перебуває ні у крові, а у жирових клітинах, депонуючись ними. Тому пацієнтам з ожирінням часто призначають збільшені дози вітаміну.

Популярні питання

Вітамін Д дуже важливий для організму дорослої та дитини. Але на ранніх стадіях дефіцитів характерної симптоматики може бути, вона з'являється при серйозних порушеннях. Основний метод контролю – здавання аналізу на вітамін Д.

Коли показано приймання добавок

Дефіцитом європейська школа вважає показник нижчим за 30 нг/мл вітаміну Д, американська – до 50 нг/мл. За відповідних показників варто починати приймання добавок.

Від чого залежить дозування

Від віку, поточних дефіцитів, маси тіла та інших параметрів. Саме тому підбирати дозування має лікар. Засвоюваність вітаміну Д залежатиме від роботи шлунково-кишкового тракту та ще десятка інших факторів, тому при прийманні добавок теж потрібно здавати аналізи.

Як часто рекомендовано передавати маркери

Якщо потрібних результатів досягнуто, кожні 3 місяці варто робити повторні аналізи контролю за ситуацією. Докладніше про все розповість лікар.

При достатньому перебуванні на сонці потрібно пити вітамін чи ні

Отримати вітамін Д природним шляхом можна, але складно, плюс у цьому випадку рівень може бути низьким. Якщо стоїть завдання підвищити вміст речовини в крові, краще прийматиме її окремо.

Дітям теж потрібний вітамін Д?

Так, згідно з рекомендаціями ВООЗ масляний розчин дають усім малюкам до 2 років. Після цього віку приймання вітаміну здійснюється за показаннями.

Оценка материала:

5.00 / 2
Все, що ви хотіли знати про вітамін Д 5.00 5 2
Прес-релізи / Товари та послуги
17.07.2023 348
Еще материалы раздела «Товари та послуги»
  • У чому секрет популярності холодильників Samsung Ноу Фрост У чому секрет популярності холодильників Samsung Ноу Фрост

    Холодильник, в камерах которого не образуется иней — практичный, удобный в эксплуатации прибор. Реализованная в технике Samsung система No Frost позволяет обходиться без регулярного размораживания.

  • Сверлильно-присадочные ЧПУ-станки: новая эра в деревообработке Сверлильно-присадочные ЧПУ-станки: новая эра в деревообработке

    Сверлильно-присадочные ЧПУ-станки революционизируют деревообрабатывающую отрасль. Узнайте об их преимуществах, технических характеристиках и влиянии на производство. Советы по выбору и использованию.

  • Як обрати біотуалет для інваліда Як обрати біотуалет для інваліда

    Після повної чи часткової втрати активності та можливості переміщатися самостійно, людина не може обслуговувати себе самостійно і тим більше ходити до туалету. Для вирішення такого завдання виробники пропонують стільці-туалети, крісла та біотуалет для інвалідів для дому.

  • 5 переваг Special Edition від Apple 5 переваг Special Edition від Apple

    Буквосполучення SE вже встигло стати називним. Apple позначає ним бюджетні гаджети, орієнтовані на користувачів з помірними вимогами до апаратного забезпечення. Наразі такий неймінг використовується не лише для смартфонів. «Спеціальне видання» також входить до складу сімейства розумних годинників Apple Watch.

  • Незабываемый романтический вечер для двоих: советы от экспертов Незабываемый романтический вечер для двоих: советы от экспертов

    Романтический вечер - прекрасная возможность укрепить отношения и насладиться обществом друг друга. Если вы хотите устроить незабываемый романтический вечер на двоих, но не знаете, с чего начать, воспользуйтесь советами профессионалов из агентства по организации романтических событий.