НОВИНИ ДНЯ: Байден і Зеленський анонсували ще одну зустріч за кілька тижнів  Загарбники не встигнуть добудувати захисні споруди для Керченського мосту цього року — Плетенчук  Синоптики дали прогноз на п'ятницю і попередили про небезпеку  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вереснявсі новини дня
22.07.2023 410

У Києві паркування знов стане платним

З понеділка, 24 липня, у столиці відновлюється оплата за паркування авто.

Про це повідомили у пресслужбі Київської міської ради.

Зазначено, що сплачувати за паркування киянам та гостям міста буде необхідно тільки по буднях з 08:00 до 22:00. У вихідні паркування залишиться безплатним.

Для оплати пропонується використовувати застосунок "Київ цифровий".

Щоб сплатити паркування через застосунок потрібно:

  1. Обрати "Сервіси водія" → "Погодинне паркування".
  2. Обрати номер авто з переліку або вказати його.
  3. Обрати паркінг.
  4. Натиснути "Почати паркування". Розпочнеться відлік часу.
  5. Натиснути "Завершити паркування", щойно авто залишить паркінг.

Крім того, у застосунку можна встановити час для автоматичного завершення паркування, в іншому випадку паркування завершується автоматично о 22:00.

Списання коштів здійснюється автоматично, коли загальна сума за погодинне паркування сягає 100 гривень. Якщо сума менша, то оплата списується 1 числа наступного місяця, пояснює міська влада.

"Сплатити можна банківською карткою, Apple Pay або Google Pay. На муніципальних паркувальних майданчиках не приймають готівку. Якщо хтось вимагає сплатити послугу в такий спосіб – викликайте поліцію", – наголошують у міськраді.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Києві паркування знов стане платним 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
22.07.2023 410
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»