Життя та Стиль
Суспільство
Куряча грудка у вершковому соусі: швидкий рецепт
Куряча грудка – це чудовий додаток до будь-якого гарніру. Швидке обсмажування робить м'ясо соковитим, а додавання вершків робить смак більш насиченим та вершковим.
Страва вийде соковитою з пікантним смаком та смачним соусом. Пише ТСН.
Складники
- куряче філе – 900 г;
- вершки – 200 мл;
- вершкове масло – 30 г;
- цибуля ріпчаста — 2 шт.;
- часник – 4 зубчики;
- помідори чері – 100 г;
- сир твердий – 50 г;
- мускатний горіх – 0,5 ч. л.;
- часник сушений – 0,5 ч. л;
- базилік — 0,5 ч. л;
- олія;
- сіль, перець чорний мелений.
Приготування
Куряче філе вимийте, обсушіть паперовим рушником. Кожну грудку наріжте поздовжніми, потім поперечними надрізами. Дорізати до кінця не потрібно, мають вийти квадрати. Посоліть, поперчіть з обох боків.
Помідори розріжте навпіл. Дрібно наріжте цибулю, часник та петрушку. Сир натріть на дрібну тертку.
Розігрійте на сковороді трохи олії. Надрізами донизу обсмажте на сильному вогні куряче філе з двох боків до золотистого кольору. Викладіть на блюдо.
На гарячу сковороду викладіть вершкове масло. Обсмажте цибулю та часник, додайте вершки, перемішайте. Додайте сир, помідори чері, сіль, перець, часник, базилік та мускатний горіх. Викладіть у соус куряче філе. Полийте зверху цим соусом. Протушкувати на повільному вогні 15-20 хвилин, наприкінці додати петрушку.
Поради
- Вершки беріть будь-якої жирності.