<
НОВИНИ ДНЯ: На Україну чекають заморозки: прогноз погоди на 13 травня   Політолог вказав на знакові залаштункові деталі "інавгурації" Путіна  "Полювання" на ухилянтів чи норма закону: військові пояснили, для чого у Києві збирають списки чоловіків для ТЦК  НМТ-2024. Коли та як зареєструватись на додаткову сесію  В Україні знову очікуються заморозки: прогноз погоди на 12 травня  В Україні 12 травня переважно без опадів, вдень до +20°  Ракети до Patriot і не тільки. США оголосили новий пакет військової допомоги Українівсі новини дня
Політика
Україна
26.07.2023 276

Резніков про бунт Пригожина: в Росії починається процес переходу влади

Заколот у Росії, який організував засновник приватної військової компанії "Вагнера" Євген Пригожин, свідчить про початок процесу переходу влади.

dscf3953_id85719_1300x867_1_650x410_26.07.23

Як повідомляє РБК-Україна, про це в інтерв'ю CNN заявив міністр оборони України Олексій Резніков.

"Цей державний переворот - реальна ілюстрація того, що режим у Кремлі став слабшим. Це означає, що вони вже не такі сильні, як рік тому. Я думаю, що ми побачимо продовження цього так званого конфлікту", - заявив глава українського Міноборони.

За його словами, спроба державного перевороту в Росії показує, що конфлікт між людьми з оточення диктатора Володимира Путіна вже розпочався.

Заколот Пригожина

Нагадаємо, у червні засновник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин розпочав спробу державного перевороту в Росії. Він вимагав, щоб з посад зняли міністра оборони Сергія Шойгу та голову Генштабу Валерія Герасимова.

Заколот почався з приводу того, що регулярні війська Росії нібито обстріляли тилові табори "вагнерівців". Після цього Пригожин зібрав своїх найманців і розпочав похід на Москву.

Першого ж дня він повністю взяв під контроль Ростов та місцеві військові об'єкти. Пізніше він направив свою армію у бік російської столиці.

На цьому етапі весь конфлікт завершився - Пригожин домовився з самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком та випросив можливість для своїх найманців "переїхати" до РБ.

При цьому в Головному управлінні розвідки Міноборони України нещодавно заявляли, що вони мають інформацію про підготовку нових бунтів у Росії.

Оценка материала:

5.00 / 1
Резніков про бунт Пригожина: в Росії починається процес переходу влади 5.00 5 1
Політика / Україна
26.07.2023 276
Еще материалы раздела «Україна»