<
НОВИНИ ДНЯ: Байден і Трамп погодилися на два раунди дебатів: коли вони відбудуться  Як приготувати смачні голубці: чим замінити рис у фарші  Потеплішає до +21: Гідрометцентр розповів, на яку погоду очікувати мешканцям Київщини  В Україні знову теплішає: якою буде погода 17 травня  Чи реально мобілізуватися на цивільну посаду в армії: в Міноборони відповіли  Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  До України повертається потепління: чи скрізь погода потішить 17 травнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
28.07.2023 656

Оладки на кефірі: хитрощі та секрети від експерта, завдяки яким вони завжди виходитимуть пишними

Щоб оладки виходили пухкими та пишними потрібно знати певні секрети

ab20965ce8f47696e5ea0ebd899417c7_28.07.23

Кулінарними хитрощами приготування оладок на кефірі поділився ресторатор Євген Клопотенко, Завдяки цим секретам оладки завжди будуть пишними й пухкими. Пише ТСН. 

Секрети приготування пишних оладок на кефірі

Кефір

Пишність оладок залежить від жирності кефіру, чим він жирніший, тим більш повітряними вони будуть. Найкраще взяти кефір 2,5% жирності.

Цукор

Звичайно цукру можна додавати, виходячи зі своїх смакових  уподобань. Але, якщо його додано багато, оладки швидко пригорають зовні та не пропікаються всередині. Тому краще додавати до готових оладок у вигляді варення, меду.

Чи гасити оцтом соду

Для соди, щоб вона спрацювала, виділила вуглекислий газ, потрібне кисле середовище. Тому соду гасять оцтом. Але, якщо є кефір в рецепті, який таке середовище забезпечує, достатньо додати соду у тісто.

Консистенція тіста.

Для приготування пишних оладок тісто повинно бути правильної консистенції --  не дуже рідке, але й не круте. Різні сорти борошна можуть різну кількість клейковини, тому у процесі приготування вам потрібно орієнтуватись саме на консистенцію. Щоб відрегулювати густоту тіста, можна додати трохи більше кефіру.

Для смаження оладок використовувати невелику кількість олії.

Оценка материала:

5.00 / 1
Оладки на кефірі: хитрощі та секрети від експерта, завдяки яким вони завжди виходитимуть пишними 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
28.07.2023 656
Еще материалы раздела «Суспільство»