<
НОВИНИ ДНЯ: Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
28.07.2023 920

Синоптики прогнозують, що температура у серпні перевищить кліматичну норму

Середньомісячна температура серпня буде на 1,5-2 градуси вищою за кліматичну норму.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомила синоптик Українського гідрометцентру Наталія Птуха, передає кореспондент Укрінформу.

«Щодо серпня, то прогнозується, що його середньомісячна температура буде на 1,5-2 градуси вищою за кліматичну норму», - сказала вона.

Птуха зазначила, що це, скоріше за все, пов’язано із посиленням певних процесів у південній частині Тихого океану. За її словами, там температура поверхневих вод тепер стала теплою (до цього вона 3 роки була прохолодною).

«Відповідно, в атмосферу виділяється більше енергії, і її треба кудись дівати... Очікується, що у другій половині 2023 року у певних регіонах і у 2024 році температурні показники можуть бути вищими, подекуди – рекордними», - додала вона.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні завтра, 28 липня, очікуються дощі, грози, місцями зі шквалами до 20 м/с, вночі 15-20°, вдень 21-26°, у східних та південно-східних областях вночі 20-25°, вдень 31-36°.

Оценка материала:

5.00 / 2
Синоптики прогнозують, що температура у серпні перевищить кліматичну норму 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
28.07.2023 920
Еще материалы раздела «Суспільство»