Життя та Стиль
Суспільство
Гречаники: рецепт традиційної страви української кухні
Гречаники – це національна страва української кухні. Апе
Основним інгредієнтом цієї страви є гречка. Для приготування страви потрібно зварити кашу. Додати у фарш, посмажити та залити томатно-зметанним соусом. Пише ТСН.
Складники
- фарш курячий – 500 г;
- крупа гречана – 1 склянка (200 мл);
- яйця – 2 шт.;
- цибуля ріпчаста — 2 шт.;
- морква – 1 шт.;
- томатна паста – 2 ст. л.;
- сметана – 3 ст. л.;
- вода – 1 склянка;
- борошно – для панірування;
- перець чорний мелений;
- сіль;
- олія – для смаження.
Приготування
Гречку відваріть у підсоленій воді у співвідношенні 1:2 (крупа, вода). У киплячу воду додайте 0,5 ч л солі, всипте крупу. Варіть з закритою кришкою 15 хвилин. Остудіть.
У фарш додайте подрібнену одну цибулину, гречку, яйця, перець, сіль. Масу добре вимішайте.
Сформуйте з фаршу котлетки, обваляйте в борошні (його надлишки струсіть). На розпеченій сковороді, з додаванням олії, обсмажте на середньому вогні з двох боків до рум'яної скоринки.
Моркву натріть на великій тертці, цибулю наріжте шматочками. Обсмажте у маслі до м'якості.
Для соусу: розведіть в одній склянці води томатну пасту та сметану, посоліть.
Готові гречаники перекладіть у глибоку сковороду. Зверху посипте смаженою цибулею, морквою і залийте соусом. Накрийте кришкою і тушкуйте гречаники на повільному вогні 20-25 хвилин.
Поради
- Фарш використовуйте будь-який.