<
НОВИНИ ДНЯ: Байден і Трамп погодилися на два раунди дебатів: коли вони відбудуться  Як приготувати смачні голубці: чим замінити рис у фарші  Потеплішає до +21: Гідрометцентр розповів, на яку погоду очікувати мешканцям Київщини  В Україні знову теплішає: якою буде погода 17 травня  Чи реально мобілізуватися на цивільну посаду в армії: в Міноборони відповіли  Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  До України повертається потепління: чи скрізь погода потішить 17 травнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
29.07.2023 753

Україну на вихідних чекає контрастна погода: синоптики дали детальний прогноз

На Україну в ці вихідні (29-30 липня) очікують дощі на заході та в деяких інших областях і суха сонячна погода на решті території. На заході також буде найнижча температура по країні, в інших регіонах – спекотно.

Погоду у країні загалом можна назвати контрастною. Відповідний прогноз синоптиків опубліковано на сайті Укргідрометцентру. Пише OBOZREVATEL.

У суботу, 29 липня, дощі (місцями з грозами) можуть пройти на заході, у Житомирській, Вінницькій, Київській, Чернігівській, Сумській і Луганській областях. Там, де опадів не буде, очікується мінлива хмарність.

На заході й півночі України повітря прогріється приблизно до +25 (крім Закарпаття й Буковини, де прогнозують +26 градусів). У Луганській і Донецькій областях – максимум +24. На решті території температура буде вище, до +28 у центрі та до +31 на півдні.

Одеська та Миколаївська області будуть "рекордсменами" із +33 та +32 градусами відповідно.

У неділю, 30 липня, дощів поменшає. Вони пройдуть лише на заході, на Вінниччині та Житомирщині. Місцями можливі грози.

У західній частині країни температура або залишиться незмінною, або підніметься ще на градус. На півночі, у центрі й на сході потеплішає. Повітря там прогріється щонайменше до +27 вдень.

На півдні прогнозується сильна спека. У Запорізькій області буде +30, у Криму та Херсонській області +31, у Миколаївській +32, а в Одеській +33 градуси.

Як раніше писав OBOZREVATEL, у Києві 22 липня синоптики зафіксували рекордну кількість опадів для цього дня – 29,9 мм. Це перевищило попередній показник 2007 року.

Оценка материала:

5.00 / 1
Україну на вихідних чекає контрастна погода: синоптики дали детальний прогноз 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
29.07.2023 753
Еще материалы раздела «Суспільство»