<
НОВИНИ ДНЯ: Журналісти знову отримають доступ до кулуарів Верховної ради  Росія намагається захистити свою авіацію від українських атак: де розмістять військові літаки   Квітень у Києві став одним з найтепліших за останні 144 роки  Коли пекти паску та фарбувати яйця на Великдень 2024  Цінніше, ніж ATACMS: аналітик назвав ключове озброєння з пакету допомоги США  Скільки українців позитивно ставляться до росіян попри війну: статистика вражає  У квітні в столиці зафіксували 13 температурних рекордіввсі новини дня
Життя та Стиль
Спорт
29.07.2023 378

Харлан автоматично кваліфікували на Олімпійські ігри 2024

Лідерці збірної України з фехтування Ользі Харлан надали автоматичну кваліфікацію на Олімпійські ігри 2024.

gettyimages_1259147056_2_650x410_29.07.23

Про це заявив президент Національного олімпійського комітету України Вадим Гутцайт, повідомляє РБК-Україна з посиланням на його Facebook-сторінку.

Відзначимо, що дискваліфікація позбавила Харлан можливості продовжити виступи на чемпіонаті світу не лише в особистому, але й в командному турніру.

В листі фехтувальниці від МОК, який оприлюднив Гутцайт, зазначається, що спортсменка отримає автоматичну кваліфікацію на Олімпіаду-2024 у разі, якщо не зможе відібратися туди через відбіркову систему.

"Враховуючи вашу унікальну ситуацію, МОК виділить вам додаткову квоту на Олімпійські ігри 2024 року в Парижі на випадок, якщо ви не зможете пройти кваліфікацію в період, що залишився. Ми робимо цей унікальний виняток ще й тому, що поточні процедури в жодному разі не компенсують кваліфікаційні бали, які ви втратили через свою дискваліфікацію", - вказано в листі.

Що цьому передувало?

Під час перемоги над росіянкою Анною Смірновою, Харлан відмовилася від традиційного ритуалу - рукостискання. Замість цього спортсменка поспілкувалася із суперницею, після чого покинула майданчик. "Нейтральна" фехтувальниця залишилася і зажадала дискваліфікації Ольги.

Судді, зі свого боку, відхилили протест російської фехтувальниці, однак наступний поєдинок Харлан проти болгарки Ілієвої - вже не відбувся. Організатори змагань дискваліфікували спортсменку за неповагу до опонентки з РФ.

Оценка материала:

5.00 / 2
Харлан автоматично кваліфікували на Олімпійські ігри 2024 5.00 5 2
Життя та Стиль / Спорт
29.07.2023 378
Еще материалы раздела «Спорт»