<
НОВИНИ ДНЯ: Мобілізація, сесія НМТ, правила для водіїв та свята: на які зміни чекати у травні  Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 29 квітня – 5 травня  Що зірки нам пророкують: гороскоп на 29 квітня-5 травня 2024 року  Дощі та грози, але не всюди. Синоптики розповіли про погоду на 29 квітня  В Україні заблокували понад 2500 сайтів онлайн-казино, - Офіс генпрокурора  В Україні від 1 травня набувають чинності важливі зміни до ПДР: що треба знати водіям  Місцями з дощами, проте дуже тепло: прогноз погоди на 29 квітнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
30.07.2023 4086

Стало відомо, як буде відбуватися навчання в школах Київської області з 1 вересня

Школярів у Київській області готують до виходу на навчання офлайн. Для цього проводять відповідні безпекові заходи.

Про це повідомила заступниця начальника Київської ОВА Жанна Осипенко, пише видання "Вечірній Київ". Пише rbc.ua.

"1 вересня всі діти повинні навчатися офлайн. Для повного відвідування укриття повинні вміщувати всіх присутніх. Більшість захисних споруд в освітніх закладах - найпростіші укриття, також 126 протирадіаційних", - сказала вона.

За її словами, освітні заклади Київської області вже облаштовані 1 249 укриттями для понад 260 000 осіб.

Наразі роботи продовжуються в усіх районах столиці, а також у Великодимерській, Українській, Бородянській громадах, а також запланували провести - у Броварській.

Стосовно вищих навчальних закладів, то їм Міністерство освіти і науки України рекомендує навчальний рік від вересня розпочати офлайн та упродовж літа облаштувати укриття.

Міністр освіти також закликав до виходу на офлайн

Оксен Лісовий інтерв'ю виданню LB висловлює сподівання, що офлайн навчання все-таки розпочнеться з наступного навчального року, однак наголошує, що в цьому є й певні ризики.

"Частина людей виїхали за кордон, і як показує світова практика, повертаються далеко не всі. Тому є такий ризик, що коли вийдемо в офлайн, втратимо частину студентів і частину викладачів", - розповів він.

Очільник МОН додає, що сьогодні освітні втрати є дуже великими, зокрема й, у соціальному розвиткові підлітків.

"Звідки всі наші друзі? В основному з університету. Там формуються спільноти, ідентичність особистості, укорінюється система взаємодії, відточуються всі м’які навички. Я не знаю, чи маю право як міністр освіти давати такі оцінки. Але ще до того, як став міністром, боявся, що ми одержимо втрачене покоління", - пояснив він.

Натомість у МОН сподіваються компенсувати всі втрати різними методами роботи з учнями та студентами.

Раніше ми розповідали, як підготувати дитину до початку навчання.

Оценка материала:

5.00 / 1
Стало відомо, як буде відбуватися навчання в школах Київської області з 1 вересня 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
30.07.2023 4086
Еще материалы раздела «Суспільство»