<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні 28 квітня подекуди дощитиме, вдень до +25°  10 найпопулярніших університетів України, куди всі рвуться вступити  "Дорога іграшка": у Повітряних силах розповіли про "рідкісний російський літак" Су-57 РФ  Росія може “розвалитися”: Патрушев назвав причину  В Україні температура повітря підніметься до +25: де та коли буде найтепліше  "Ухилянтами" автоматично можуть стати два мільйони чоловіків: що буде, якщо не оновити дані в ТЦК  В Україні ще на місяць подовжать пільгову ціну на електроенергію для населеннявсі новини дня
Політика
Україна
31.07.2023 318

Пригожин заявив про припинення вербування найманців, але може відновити його у майбутньому

Євген Пригожин оголосив у голосовому повідомленні, що його група "Вагнера" зараз не вербує найманців, але, ймовірно, робитиме це в майбутньому.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

"Поки у нас не буде дефіциту кадрів, ми не плануємо проводити новий набір. Однак ми будемо вам надзвичайно вдячні, якщо ви підтримуватимете з нами зв'язок, і як тільки батьківщині буде потрібно створити нове угруповання, яке зможе захищати інтереси нашої країни, ми обов'язково почнемо набір", - сказав Пригожин.

Майбутнє "Вагнера" та Пригожина залишається незрозумілим, оскільки наприкінці червня він очолив короткий заколот, а Кремль заявив, що він і деякі з його найманців, які брали участь у найзапекліших битвах війни, підуть до Білорусі.

Незважаючи на це, Пригожин був присутній на зустрічі з Путіним за п'ять днів після заколоту і був сфотографований минулого тижня в Санкт-Петербурзі, де президент Володимир Путін приймав лідерів африканських країн.

Після червневого заколоту Кремль заявив, що найманці "Вагнера", які не брали участі, перейдуть у регулярну армію, підписавши контракти з Міноборони.

Очевидно, натякаючи на це, Пригожин у голосовому повідомленні повідомив, що "на жаль" частина його бійців перейшла до інших "силових структур", але, за його словами, вони хочуть повернутися.

Оценка материала:

5.00 / 1
Пригожин заявив про припинення вербування найманців, але може відновити його у майбутньому 5.00 5 1
Політика / Україна
31.07.2023 318
Еще материалы раздела «Україна»