НОВИНИ ДНЯ: Шольц виключив постачання далекобійної зброї Україні незалежно від рішень країн НАТО  В Україні найвищий рівень смертності і найнижчий рівень народжуваності у світі – ЦРУ  Вдень без опадів та до +29°С: прогноз погоди по Київщині на 14 вересня  Україну на вихідних накриють дощі: синоптики дали детальний прогноз  США звинуватили Китай у наданні військової допомоги РФ: наслідки загрожують не лише Україні  Хапайте парасольки: синоптик попередила, де 13 вересня литимуть дощі  У четвер Україні прогнозують короткочасні дощі, місцями грозивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
02.08.2023 772

На Україну чекає спека, але з грозами: синоптики дали детальний прогноз на середу

На погоду в Україні 2 серпня впливатимуть атмосферні фронти, які пов'язані із циклоном Wenzeslaus. Так, 2 серпня, на заході України синоптики прогнозують грозові дощі.

e243f74bee3f0f23a3c2cb762e8bbdec_01.08.23

Негода до вечора добереться також до північних та центральних областей, а також до Одещини. Про це попередила синоптикиня Наталка Діденко на своїй сторінці в Facebook.

Крім того, наприкінці доби, 2 серпня, дощі пройдуть і на крайньому сході України. Пише OBOZREVATEL.

Уникнути опадів зможуть Дніпропетровщина, значна частина Полтавщини, схід Кіровоградщини, Херсонщина, Миколаївщина, Запоріжжя та Крим. Температура повітря у країні впродовж дня у середу буде коливатися від +25 до +32 градусів.

У Києві 2-го серпня очікується дуже тепла погода, приблизно +29 градусів, проте без сильної спеки. У столиці ввечері можливі дощі та грози.

Також синоптикиня попередила про спеку, яка вируватиме в Україні у неділю, 6 серпня. Так впродовж дня очікується від +33 до +39 градусів, на сході та півдні можливо навіть до +40 градусів. Водночас на заході України буде доволі прохолодно та дощитиме – від +19 до +22 градусів.

Нагадаємо, що синоптикиня попередила, що в Україну йде рекордна спека до +40 градусів. Південні й східні регіони першими зіткнуться із підвищенням температури – вже найближчими днями. Але загалом до сильної спеки треба готуватися більшості українських громадян наприкінці тижня та подекуди на початку наступного.

Як повідомляв OBOZREVATEL, раніше синоптики попередили українців про погодні катаклізми в серпні. За їхніми словами, в країні очікуються екстремальна спека, бурі, шквали та град.

Оценка материала:

5.00 / 1
На Україну чекає спека, але з грозами: синоптики дали детальний прогноз на середу 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
02.08.2023 772
Еще материалы раздела «Суспільство»