НОВИНИ ДНЯ: Зупинити Путіна в Україні: Байден назвав завдання останніх місяців на посаді президента  Перед вихідними дощі в Україні продовжаться: де будуть опади  В Україні найближчим часом збережеться суха та комфортна погода  "Про безповоротне припинення спеки поки що не йдеться": синоптикиня дала прогноз для України  Погода здивує різноманітністю. Синоптик дала прогноз на 25 липня в Україні  У частині областей – дощі, а подекуди й грози: якою буде погода в Україні 24 липня  На заході дощі з грозами, а на півдні спека до +34: прогноз погоди на 24 липнявсі новини дня
Життя та Стиль
Автоклуб
03.08.2023 505

Водійське посвідчення в Україні: з 1 серпня іспити можна здавати безліч разів, але є умови

В Україні скасували обмеження щодо кількості спроб складання практичних іспитів для отримання водійського посвідчення. Але є умови.

3j0a0585_4_650x410_03.08.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на МВС України.

Так, упродовж року після завершення навчання в автошколі та отримання свідоцтва про теоретичну підготовку кандидат має:

  • необмежену кількість спроб для складання теоретичного іспиту;
  • необмежену кількість спроб упродовж двох років з дня видачі свідоцтва про закінчення практичної підготовки для складання практичного іспиту.

"При цьому інтервал між складанням теоретичного або практичного іспитів (у разі неуспішного складання) становить не менше ніж 10 календарних днів", - розповіли в МВС.

Крім цього, результат успішно складеного теоретичного іспиту буде дійсним упродовж одного року, а практичного, - два роки.

Як повідомлялось раніше Верховна рада підтримала законопроект № 7354, який дозволить бажаючим отримати водійське посвідчення в Україні самостійно проходити теоретичну частину перед іспитом на отримання водійського посвідчення. Докладніше про те, що змінилося і які штрафи визначено на випадок порушення порядку підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації водіїв в Україні - читайте у матеріалі.

Оценка материала:

5.00 / 1
Водійське посвідчення в Україні: з 1 серпня іспити можна здавати безліч разів, але є умови 5.00 5 1
Життя та Стиль / Автоклуб
03.08.2023 505
Еще материалы раздела «Автоклуб»