<
НОВИНИ ДНЯ: Кулеба: повернення військовозобов'язаних до України є питанням справедливості  Соціологи оцінили рівень готовність українців до мобілізації  На яку погоду чекати у травні: відповідь метеорологині  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  В українців забиратимуть авто на потреби ЗСУ: що відомо про резонансні норми у законі про мобілізацію  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
03.08.2023 712

В українських школах з'явиться оновлена дисципліна "Захист України": чого навчатимуть

В рамках предмету дітей навчатимуть домедичної допомоги, мінної безпеки, керування дронами і орієнтування на місцевості.

3b3a9d3810a3c9cb2fcbbb1c543ebecc_03.08.23

В Україні школярів навчатимуть оновленої дисципліни "Захист України". Пише ТСН. 

Про це повідомив міністр освіти і науки Оксен Лісовий.

"Розпочали роботу над оновленням дисципліни "Захист України". Більше практики, актуальних знань та життєво необхідних умінь. І діти, і вчителі дають відгуки, що програма має бути актуалізована, а предмет – корисним та цікавим", - написав Лісовий у своєму фейсбуці.

За його словами, в рамках предмету дітей навчатимуть якісної домедичної допомоги, мінної безпеки, керування дронами і орієнтування на місцевості — "те, на що сьогодні є запит".

"Тож з вересня плануємо запустити пілот проєкту оновленої дисципліни –– реалізовуватимемо у школах з різних областей. На основі відгуків учителів і учнів, що братимуть участь у пілоті, програма дисципліни буде фіналізована", - каже міністр.

Аби пілотний запуск предмету відбувся успішно, планують передовсім провести навчання для вчителів.

"Для цього залучаємо до співпраці міжнародні та громадські організації, які мають досвід у навчанні дорослих. Зокрема тих спеціалістів, які готові навчати вчителів роботи із симуляторами FPV дронів, мають спеціалізацію в топографії, домедичній допомозі та запобіганні травматизму", - додав Лісовий.

Нагадаємо, новий навчальний рік в Україні почнеться 1 вересня 2023 року і завершиться 28 червня 2024 року. Кожній громаді рекомендують зважати на свою безпекову ситуацію під час організації навчального процесу.

Оценка материала:

5.00 / 2
В українських школах з'явиться оновлена дисципліна "Захист України": чого навчатимуть 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
03.08.2023 712
Еще материалы раздела «Суспільство»