<
НОВИНИ ДНЯ: США мають не лише дозволити, а й заохотити до ударів по цілях в РФ, - Гельсінська комісія  Скільки хліба, цибулі потрібно на один кілограм фаршу  Потеплішає до +21: Гідрометцентр розповів, на яку погоду очікувати мешканцям Київщини  Мобілізація до 25 років: чи планують в Україні ще більше знизити вік мобілізованих  "Дружба" Китаю і Росії може сколихнути світ: Financial Times про наслідки їхнього економічного співробітництва  В Україні знову теплішає: якою буде погода 17 травня  У рейтингу областей України щодо вартості оренди житла змінився лідервсі новини дня
Політика
Світ
05.08.2023 341

США введуть проти Ірану нові санкції через підтримку Росії

Сполучені Штати та їхні союзники готові й надалі притягувати до відповідальності Іран.

81c49f729b1ebd278a0a60d808fcac26_05.08.23_1

США готові ввести нові економічні санкції та інші обмеження проти Ірану через зусилля Тегерана поглибити військову співпрацю з Росією. Пише ТСН. 

Про це заявив у четвер під час онлайн-брифінгу координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі, передає Укрінформ.

Він зазначив, що Сполучені Штати та їхні союзники готові й надалі притягувати до відповідальності Іран.

"Ми й надалі будемо притягувати їх до відповідальності – якщо будуть потрібні додаткові санкції, ми, звісно, застосуємо їх. І я впевнений, що деякі з наших союзників і партнерів – також",- зауважив представник Білого дому.

Також Кірбі нагадав, що Іран наразі й так потерпає від західних санкцій, в тому числі через підтримку Росії у війні проти України. Він зазначив, що це, безумовно, впливає на економіку Ірану.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Білорусь прагне укласти угоду з Іраном про виробництво дронів-камікадзе Shahed на своїй території.

Крім того, ми раніше інформували, що Іран заявив, що підтримує територіальну цілісність України й виступає за завершення війни політичним шляхом.

Оценка материала:

5.00 / 1
США введуть проти Ірану нові санкції через підтримку Росії 5.00 5 1
Політика / Світ
05.08.2023 341
Еще материалы раздела «Світ»