НОВИНИ ДНЯ: В Україну йде похолодання: коли зміниться погода   Зеленський оцінив, чи можливо зараз повернути контроль над ЗАЕС військовим шляхом  Більше, ніж червоний: 5 автентичних рецептів борщу, про які ви не знали  Коли до України прийде похолодання: прогноз синоптика на вересень  Туреччина подала заявку до БРІКС у прагненні створити альянси за межами Заходу, - Bloomberg  Китай відповів на нові ядерні погрози Росії  Серпень 2024: як глобальне потепління вплинуло на погоду в Києвівсі новини дня
Життя та Стиль
Події
07.08.2023 522

Росія планує вивозити сміття на окуповані території України, − Центр нацспротиву

Росія планує витратити 1,3 млрд рублів на обладнання сміттєвих звалищ на окупованій території Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей.

Про це повідомили у Центрі національного спротиву.

Це передбачено у постанові про субсидування закупівель та постачання спеціалізованої техніки, опублікованій урядом РФ.

“Фактично, окупанти хочуть перетворити тимчасово окуповані українські території на сміттєзвалище для російського сміття. Туди планують вивозити відходи з території РФ”, − зазначили у Центрі нацспротиву.

Заявлені кошти офіційно мають витратити на сміттєві контейнери та спецтехніку. Проте фактично будуть використовувати техніку та обладнання викрадену з українських комунальних підприємств.

“А кошти будуть відмиті через підставні компанії, підконтрольні особисто главі уряду РФ Мішустіну. Росіян не турбує питання цивільного населення на ТОТ і куди буде вивезено сміття”, − йдеться у повідомленні.

Оценка материала:

5.00 / 1
Росія планує вивозити сміття на окуповані території України, − Центр нацспротиву 5.00 5 1
Життя та Стиль / Події
07.08.2023 522
Еще материалы раздела «Події»