<
НОВИНИ ДНЯ: Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  В українців забиратимуть авто на потреби ЗСУ: що відомо про резонансні норми у законі про мобілізацію  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітня  Коли Лазарева субота 2024 року: дата, традиції, що можна і не можна робити  В Держдепі США відповіли, чи допомагатимуть Україні повертати чоловіків з-за кордону  Де в Україні будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 27 квітнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
10.08.2023 829

Чи повернуться школярі і студенти за парти цього вересня — відповідь Оксена Лісового

Дуже багато учнів і студентів хочуть повернутися до навчання офлайн.

dbc365c6d8bb929c185e9b7cfd2141e8_10.08.23

Оксен Лісовий заявив, що Міністерство освіти і науки працює над забезпеченням належних безпекових умов, щоб школярі і студенти повернулися за парти від 1 вересня цього року.

Про це очільник МОН розповів у програмі “Сніданок з 1+1”. Пише ТСН. 

“Три роки навчання триває онлайн. Є учні, які прийшли в перший клас і жодного разу в школі не були”, — зауважив міністр.

Він продовжив: “Підлітки, які найважливіший для себе етап, особливо в психосоціальному розвитку, прожили без спільноти. Природно, що ці психосоціальні навички не розвивалися — не було першого кохання, не було дружби, не було набуття важливих знань і вмінь для дорослого життя”.

“Природно, що дуже багато людей хочуть повернутися до очного навчання. Наше завдання, як Міністерства освіти і науки, забезпечити тим, хто готовий і хоче повернутися, всі можливості для цього. Але безпекові умови передусім”, — резюмував Оксен Лісовий.

Нагадаємона освіту в Україні чекає перезавантаження. Зокрема, уряд продовжує реформу Нової української школи для 5-9 класів.

Оценка материала:

5.00 / 2
Чи повернуться школярі і студенти за парти цього вересня — відповідь Оксена Лісового 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
10.08.2023 829
Еще материалы раздела «Суспільство»