<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає у Байдена пройти перевірку на наркотики перед дебатами  США проведуть наступного тижня чергове засідання "Рамштайну"  У Пентагоні розповіли про катастрофічні наслідки атак українських БПЛА по НПЗ у Росії  В Україні 19 травня утримається суха погода, вдень до +24°  Местами грозы. Синоптики рассказали о погоде на 19 мая в Украине  Бувають відмови. Що робити, якщо дані військовозобов'язаного не оновлюються в ЦНАПі  Тепло, але подекуди з дощами: якою буде погода в Україні 19 травнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
13.08.2023 519

Цибулевий суп: класичний французький рецепт

Цибулевий суп — одна з візитівок французької кухні.

Колись він був їжею бідняків, оскільки цибуля завжди була широко поширеною і дешевою. Сьогодні ж цибулевий суп подають практично у всіх паризьких ресторанах. Пише ТСН. 

Інгредієнти:

  • 2 л бульйону
  • 5-6 цибулин
  • 200 г твердого сиру
  • 0,5 французького багета
  • 50 г вершкового масла
  • 1-2 столові ложки оливкової олії
  • сушений чебрець
  • чорний мелений перець
  • сіль

Приготування

Очищену цибулю нарізати півкільцями і обсмажити в суміші вершкового масла і оливкової олії до м'якості, а потім тушкувати, помішуючи, на слабкому вогні до рум'яності. За кілька хвилин до готовності додати борошно.

Підготовлену цибулю залити гарячим бульйоном, посолити, поперчити, приправити чебрецем і варити за слабкого кипіння близько 1 години.

Багет нарізати тонкими скибочками і підсушити в духовці або на сухій сковороді.

Готовий суп розлити в бульйонні чашки, порційні горщики або керамічні миски, покласти в кожну пару грінок, притрусити тертим сиром і поставити на кілька хвилин в нагріту до 180°С духовку.

Тільки-но сир розплавиться і зарум'яниться, суп можна подавати.

На замітку

Бульйон для цибулевого супу прийнято використовувати яловичий, але можете замінити його на курячий, індичий або овочевий. В крайньому разі варіть суп на воді, але тоді не чекайте особливого ефекту, оскільки смак супу багато в чому залежить від якості бульйону.

Можна додати до цибулі в кінці обсмажування трохи білого сухого вина або коньяку і протушкувати, поки вся рідина не випарується.

Оценка материала:

5.00 / 2
Цибулевий суп: класичний французький рецепт 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
13.08.2023 519
Еще материалы раздела «Суспільство»