НОВИНИ ДНЯ: Виробники продуктів підняли ціни на 15%: що подорожчало найбільше  Скільки ракет різних типів вдалося накопичити РФ: дані джерел  Чи потрібно знімати пінку з м'яса під час варіння: чим вона небезпечна для страви  Коли Україна святкує День святого Миколая 2024 року: що це за постать, які традиції існують  Путін знову лякає ядеркою: чому Захід не дуже вразила "нова" російська ракета "Орешник"  Як убивали неугодних Путіну: розвідка США розсекретила дані — Bloomberg  Рецепт салату "Мімоза" на новорічний стіл: як приготувати "легку" версію без майонезу і морквивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
14.08.2023 600

Риба, запечена з картоплею: швидкий рецепт

Дуже зручні і особливою популярністю користуються рецепти, які передбачають одночасне приготування основної страви і гарніру.

Риба, запечена з картоплею, — чудовий вибір для обіду вихідного дня. Це ситна страва, приготування якого не вимагає особливих зусиль і вправності та забере від сили півтори години вашого часу, більшу частину з якого риба буде перебувати в духовці, а ви в цей самий момент зможете займатися іншими корисними або улюбленими справами. Пише ТСН. 

Інгредієнти:

  • 0,5 кг рибного філе
  • 5 картоплин
  • 2 цибулини
  • 1 помідор
  • 100 г твердого сиру
  • 2 столові ложки соєвого соусу
  • 2 столові ложки лимонного соку
  • зелень
  • сметана
  • олія
  • сушений розмарин
  • сушений чебрець
  • чорний мелений перець
  • сіль

Приготування

Рибне філе промити холодною водою, обсушити, нарізати невеликими шматочками, збризнути соєвим соусом і лимонним соком, посолити, поперчити, приправити розмарином і чебрецем і залишити маринуватися на 30 хвилин.

Картоплю і цибулю очистити. Картоплю нарізати тонкими слайсами, цибулю — півкільцями, помідор — кружальцями.

На дно змащеної олією форми викласти половину норми картоплі, посолити, поперчити, покрити половиною норми цибулі і притрусити подрібненою зеленню. На овочевій подушці розкласти замариноване рибне філе, покрити його помідорами, потім шар цибулі, що залишилася, на нього — решту картоплі, посолити, поперчити, притрусити зеленню, полити сметаною і притрусити натертим на тертці сиром.

Запікати 40-45 хвилин за температури 180°С.

На замітку

Якщо не вдалося купити готове рибне філе, використовуйте будь-яку морську рибу. У ній практично немає дрібних кісток і досить видалити лише хребетну кістку.

Картоплю вибирайте крохмалисту і нарізайте її тонкими кружечками, в такому разі вона швидше пропечеться.

Любителі майонезу можуть ним замінити сметану.

Оценка материала:

5.00 / 2
Риба, запечена з картоплею: швидкий рецепт 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
14.08.2023 600
Еще материалы раздела «Суспільство»