<
НОВИНИ ДНЯ: Лише 3% українців вважають "єОселю" інструментом вирішення житлового питання: дослідження  Китай вдарив по торгівлі з Росією: найбільші онлайн-магазини спорожніли  Спека до 37 градусів повертається: прогноз погоди в Україні на 7 липня  Удар по аеродрому в Миргороді: експерт розповів, що РФ могла уразити на летовищі  Кулеба про дозвіл ЗСУ знищувати бомбардувальники РФ західною зброєю: рішення готуються  Насувається спека. Синоптик дала прогноз в Україні на 7 липня  Сирський назвав один з головних пріоритетів для військавсі новини дня
12.08.2023 374

Як дізнатися, які препарати можна отримати безкоштовно

Українці у рамках програми "Доступні ліки" можуть отримати деякі препарати безкоштовно. Повний список доступних ліків можна знайти онлайн.

Про це повідомляє пресслужба Національної служби здоров'я.

Щоб отримати ліки безкоштовно, потрібно звернутися до сімейного лікаря чи іншого лікаря-спеціаліста. Він повинен виписати призначення та е-рецепт.

Отримати "доступні ліки" можна в аптеках, яка має договір з НСЗУ. Зазвичай такі аптеки мають спеціальну позначку "Доступні ліки". Весь перелік аптек також є за посиланням.

Зараз у програмі "Доступні ліки" вже 486 лікарських засобів за напрямами:

  • серцево-судинні захворювання;
  • цукровий і нецукровий діабет;
  • хронічні хвороби нижніх дихальних шляхів;
  • розлади поведінки і психіки;
  • епілепсія;
  • хвороба Паркінсона;
  • імуносупресивні препарати.

Актуальний перелік лікарських засобів, які можна отримати безкоштовно чи з невеликою доплатою, можна дізнатися, перейшовши за посиланням.

Оценка материала:

5.00 / 1
Як дізнатися, які препарати можна отримати безкоштовно 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
12.08.2023 374
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»