<
НОВИНИ ДНЯ: "Києво-Печерська лавра звільняється від духовної окупації" – Епіфаній про УПЦ (МП)  Чому зростає ціна бензину і коли вона почне знижуватись  Дощі із грозами: синоптик розповіла, якою буде погода в Україні 7 травня  На окупованій території України ПЦУ стала підпільною церквою — Епіфаній  Путін наказав провести навчання з ядерною зброєю: у ГУР пояснили мету диктатора  Стало відомо, які ракети запускатимуть з українських F-16  Холодний атмосферний фронт принесе дощі з грозами: як зміниться погода 7 травнявсі новини дня
Бізнес
Економіка
14.08.2023 587

Що буде з доларом після скасування фіксованого курсу: оцінки експертів

Курс долара після скасування фіксованої вартості не повинен дуже змінитися. Нацбанк може встановити невеликий неформальний коридор до поточного курсу.

1___7873_650x410_14.08.23

Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Фіксований курс гривні до долара скасують. Яку заміну готує НБУ та що буде з валютою".

НБУ зазначає, що планує перейти до гнучкого курсу долара. Це передбачає контроль і при необхідності, коригування ситуації на ринку.

Глава департаменту макроекономічних досліджень групи ICU Віталій Ваврищук у коментарі РБК-Україна зазначив, що рамки курсу визначені не будуть. На його думку, якщо коридор буде якось обмежений, ринок одразу вийде на максимальне значення.

"Коридор - це точно не те, що вони збираються робити. Я дуже сумніваюсь, що вони даватимуть будь який орієнтир по значенню курсу і чи динаміку девальвації", - зазначив Вавріщук.

Голова аналітичного департаменту ІК Concorde Capital Олександр Паращій припускає, що на першому етапі для коливань курсу буде встановлено невеликий неформальний коридор у межах 30 копійок до поточного курсу. Саме в цьому коридорі курс і буде змінюватись.

Як повідомлялося, в Україні готуються перейти до гнучкого курсу долара, тому фіксований курс можуть скасувати.

НБУ також не виключає, що курс долара може коливатися після скасування фіксованої вартості.

Оценка материала:

5.00 / 2
Що буде з доларом після скасування фіксованого курсу: оцінки експертів 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
14.08.2023 587
Еще материалы раздела «Економіка»