<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні 14 травня, подекуди дощитиме, вдень до +16°  У російського "Газпрому" найбільші збитки за 25 років, - британська розвідка  Які в ТЦК права та повноваження: усе про роботу військкоматів  Заморозки триватимуть: прогноз погоди на вівторок, 14 травня  Все про ТЦК в Україні: що це за структура, ким керуються та фінансуються  Наступ Росії на Харківщину: Блінкен відповів, чи зможе Україна утримувати лінію фронту  "Ми не хочемо приховувати дезертирів, які втекли з країни": у Швейцарії заговорили про повернення українціввсі новини дня
Політика
Україна
14.08.2023 1244

Контрнаступ ЗСУ. Досягнуто "тактично значущого" прогресу, - NYT

Українські військові за останні кілька місяців досягли тактично значущого прогресу у контрнаступі на двох основних напрямках.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The New York Times.

На думку військових аналітиків, ЗСУ просунулися приблизно на 10-12 миль (16-19 кілометрів) за двома основними напрямками наступу, щоб вийти до Азовського моря і перервати сполучення між РФ та тимчасово окупованим Кримом.

"Звільнені території, хоч і відносно невеликі, але важливі, оскільки це вже змушує Москву перекидати сили з інших напрямів фронту", – зазначають експерти.

Аналітики називають досягнення ЗСУ "тактично значущими" і зазначають, що передислокація військ РФ, швидше за все, сукупно ще більше послабить російські оборонні лінії, створивши можливості, щоб будь-який український прорив був потенційно вирішальним.

Видання також зазначає, що Україна залучила тисячі військових, зокрема досвідчених морських піхотинців, для наступу на південь у долині річки Мокри Яли.

"Якщо їм вдасться просунутися через Урожайне або навколо нього, вони виявляться за 50 миль (80 кілометрів) від Бердянська та Маріуполя на Азовському морі. І з кожною милью, на яку вони просуваються, українські сили чинять більший тиск на російські лінії постачання", – наголошують у виданні.

Контрнаступ ЗСУ

За даними Генерального штабу Збройних сил України, наші воїни продовжують проведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямах.

За даними Інституту вивчення війни, ЗСУ в рамках наступу на заході Запорізької області почали просуватися поблизу Оріхова. Крім того, воїни продовжують проводити контрнаступальні операції на північ і на південь від Бахмута Донецької області.

Оценка материала:

5.00 / 2
Контрнаступ ЗСУ. Досягнуто "тактично значущого" прогресу, - NYT 5.00 5 2
Політика / Україна
14.08.2023 1244
Еще материалы раздела «Україна»