<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти  Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європівсі новини дня
Прес-релізи
IT та зв'язок
14.08.2023 533

Дисплей у зборі чи матриця на ноутбук: що потребує заміни?

Не всі користувачі гаджетів володіють термінологією та знаннями в галузі електроніки. Найчастіше, приносячи свій гаджет у сервісний центр, власник не завжди розуміє, що саме потребує ремонту і як пояснити майстру причину поломки. Звичайно, простіше повністю замінити дисплей з кришкою, ніж розумітися на причинах поломки. Але це набагато дорожче для гаманця клієнта. Давайте розберемося, які види поломок екрану існують і чи варто переплачувати за заміну дисплея з кришкою.

Часті поломки екрана ноутбука

Дисплей - це чутлива частина ноутбука, яка схильна до різних проблем. Поширені поломки включають:

1. Тріснутий екран. Пошкодження внаслідок падіння ноутбука або тиску на дисплей може призвести до появи тріщин.

2. Биті пікселі. Дефекти пікселів призводять до появи плям на екрані, які не відображають зображення.

3. Мерехтіння або згасання. Проблеми з підсвічуванням або шлейфом дисплея можуть викликати нерівномірне мерехтіння або затемнення екрана.

4. Артефакти на екрані (горизонтальні або вертикальні лінії, відблиски, кольорові точки). Несправні роз'єми або пошкоджені компоненти дисплея можуть призвести до появи артефактів на екрані.

5. Спотворення кольору. Проблеми з кольором дисплея можуть призвести до незвичайних кольорів або розмитого вигляду.

6. Проступання підсвічування. Нерівномірний розподіл підсвічування може призвести до нерівномірної яскравості або витоку світла по краях екрана.

Матриця та дисплей у зборі: у чому різниця?

Матриця - це деталь дисплея. Від матриці залежить якість зображення. Дисплей у зборі – це, якщо простими словами, кришка ноутбука разом з екраном. Він охоплює все, що демонструє зображення, включаючи сам екран, підсвічування та будь-які додаткові шари для сенсорних функцій.

Коли міняти матрицю ноутбука?

Слід задуматися про заміну матриці ноутбука, якщо:

1. На екрані є тріщини або інші проблеми, що впливають на його функціональність.

2. Ви стикаєтеся з повторюваними проблемами, такими як мерехтіння, биті пікселі або лінії, і їх не можна усунути за допомогою програмних налаштувань, це може вказувати на апаратну проблему, яка потребує заміни екрана.

3. Ремонт дисплея може бути дорогим, особливо, якщо це старий ноутбук. У таких випадках заміна екрана може бути більш економічним вибором, особливо, якщо інші компоненти все ще працюють нормально.

Коли потрібна заміна дисплея у зборі?

Повна заміна кришки з дисплеєм потрібна тільки в тому випадку, коли пошкоджено не тільки екран, а й верхня панель: подряпини, тріщини, погнуті частини, фарба злізла. Наприклад, деякі моделі Macbook мають монолітний дисплей, що ускладнює доступ до матриці. Але досвідчений майстер знає, як замінити деталь так, щоб не зашкодити пристрою.

Що потрібно врахувати перед заміною екрана ноутбука?

- Гарантійний термін. Якщо на ваш ноутбук все ще поширюється гарантія, перевірте, чи поширюється проблема з екраном. Самостійна заміна екрана може призвести до анулювання гарантії, тому краще звернутися до виробника або до авторизованого сервісного центру.

Ціна. Порівняйте вартість заміни екрана із загальною вартістю ноутбука. Іноді, якщо ноутбук досить старий, можливо вигідніше інвестувати в новий.

Якість та сумісність деталі. Перш ніж купувати запчастини до ноутбука або віддавати пристрій до сервісного центру, уточніть: сумісність саме з Вашим пристроєм, якість (оригінал або копія), гарантію на запчастину, відгуки клієнтів.

Підсумок. Не важливо, чи збираєтеся Ви ремонтувати ноутбук самостійно або звертатися до сервісного центру, головне - точно знати причину поломки та бути впевненим у якості запчастини. Сподіваємося, що ці поради допоможуть заощадити не лише кошти, а й продовжать експлуатацію Вашої техніки.

Оценка материала:

5.00 / 3
Дисплей у зборі чи матриця на ноутбук: що потребує заміни? 5.00 5 3
Прес-релізи / IT та зв'язок
14.08.2023 533
Еще материалы раздела «IT та зв'язок»