<
НОВИНИ ДНЯ: Україна тисне на Байдена, щоб отримати дозвіл бити по РФ: що кажуть в Білому домі  Як приготувати відбивні з ідеальним щільним кляром  ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомо  В Україні 16 травня переважно без опадів, вдень до +18°  В Києві стане тепліше: прогноз на 16 травня  Натяк на потепління: як зміниться погода в Україні 16 травня  Спочатку — дощі: в Україні прогнозують потепління до +22 градусіввсі новини дня
Політика
Світ
17.08.2023 519

Україна пошкодила щонайменше 5 великих кораблів РФ - ВМС

У Чорному морі росіяни стали триматися якомога ближче до своїх офіційно визнаних берегів.

91dbfb1013c8e6ba2e56b5faced551ba_17.08.23

Україна від 24 лютого 2022 року вивела з ладу щонайменше п’ять десантних кораблів Чорноморського флоту Росії, Кремль вже не має можливості поповнювати флот. Пише ТСН. 

Про це в ефірі каналу "Freeдом" розповів речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук.

"Тільки великих десантних кораблів вони загнали шість до тих шести, що вже були. Але результат відомий: п'ять із них уже не в строю. Цей рахунок може зростати", – заявив речник ВМС.

Плетенчук також нагадав, що після атак, зокрема на Кримський міст, російські кораблі почали триматися далі від своєї основної морської бази. Зокрема, в Чорному морі Севастополь – є основною морською базою Чорноморського флоту і друга база – це Новоросійськ.

За словами Плетенчука, російські загарбники тепер зайвий раз не виходять в ті ділянки моря, бо можуть отримати якісь пошкодження.

Нагадаємо, СБУ показала ексклюзивні кадри, як у липні вони використали експериментальний морський безпілотник "Морське немовля" для атаки на Кримський міст.

Оценка материала:

5.00 / 2
Україна пошкодила щонайменше 5 великих кораблів РФ - ВМС 5.00 5 2
Політика / Світ
17.08.2023 519
Еще материалы раздела «Світ»