<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
Політика
Світ
18.08.2023 348

Чи готова РФ до перемовин і яка позиція союзників України: у МЗС дали відповідь

Останніми днями в інформаційному просторі знову активізувалася тема потенційних перемовин між Україною та Росією.

ea4e56fa4af8ded2e245f4b712af9567_18.08.23

Втім, позиція наших партнерів не змінилася. Про жодні перемовини наразі не може і йтися. Пише ТСН. 

Про це в ефірі телемарафону сказав заступник голови МЗС Микола Точицький.

"Ви знаєте позицію наших партнерів, вона була й залишається незмінною: нічого про Україну без України. Поки що ніхто з наших серйозних партнерів, друзів, колег жодним чином не сказав про те, що будь-які переговори можливі", – наголосив він.

Як зауважив заступник голови МЗС, сама Російська Федерація також не готова до будь-яких переговорів.

"Навіть якщо вона буде готова і вона про це скаже в повний голос – наша позиція (президента, уряду, міністрів) була і залишається однією: виведення збройних формувань Російської Федерації з території України – і тоді ми сідаємо розмовляти", – підсумував Точицький.

Раніше зазначалося, що міжнародні партнери не схиляють Україну до "мирних переговорів" із державою-агресором Росією. За словами секретаря РНБО Олексія Данілова, повідомлення про цей нібито тиск існують лише в Інтернеті та нічим не підтверджені.

Оценка материала:

5.00 / 1
Чи готова РФ до перемовин і яка позиція союзників України: у МЗС дали відповідь 5.00 5 1
Політика / Світ
18.08.2023 348
Еще материалы раздела «Світ»