<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає у Байдена пройти перевірку на наркотики перед дебатами  США проведуть наступного тижня чергове засідання "Рамштайну"  У Пентагоні розповіли про катастрофічні наслідки атак українських БПЛА по НПЗ у Росії  В Україні 19 травня утримається суха погода, вдень до +24°  Местами грозы. Синоптики рассказали о погоде на 19 мая в Украине  Бувають відмови. Що робити, якщо дані військовозобов'язаного не оновлюються в ЦНАПі  Тепло, але подекуди з дощами: якою буде погода в Україні 19 травнявсі новини дня
Політика
Україна
18.08.2023 432

В ISW розкрили тактику використання росіянами Шахедів

Російські війська використовують безпілотники Shahed проти України переважно як приманки, аби ракети мали більше шансів уразити цілі.

Про це йдеться у звіті ISW.

На думку аналітиків, у російському командуванні вважають, що велика кількість ударних безпілотників дасть змогу здолати українську протиповітряну оборону. Водночас БпЛА Shahed не несуть достатнього корисного навантаження, щоб завдати великої шкоди цілям в Україні.

"Зараз російські війська використовують безпілотники Shahed в Україні переважно як приманки, щоб високоточні ракети мали більше шансів уразити свої цілі", - зазначають в ISW.

Аналітики вважають, що росіяни, ймовірно, продовжать використовувати безпілотники для націлювання на цивільні об'єкти в Україні.

Водночас зауважується, що РФ, вочевидь, незадоволена якістю безпілотників Shahed-131/136, які отримує з Ірану. Втім, Москва прагне, аби Іран залишався довгостроковим стратегічним оборонним партнером.

Оценка материала:

5.00 / 1
В ISW розкрили тактику використання росіянами Шахедів 5.00 5 1
Політика / Україна
18.08.2023 432
Еще материалы раздела «Україна»