<
НОВИНИ ДНЯ: Мобілізація по-новому: експерт назвав ймовірну кількість чоловіків, яких призовуть  Синоптики попереджають про заморозки  Газові війни. Як РФ виманила в України кораблі, літаки та ракети і звідки космічні "борги"  У Міноборони назвали шість видів доплат для українських військових  Дощі минуть, але прохолода лишиться: якою буде погода в Україні 8 травня  РФ припинила використовувати Кримський міст для постачання зброї на фронт, - The Independent  Сі Цзіньпін повідомив, за якої умови підтримає мирну конференцію щодо Українивсі новини дня
Політика
Україна
19.08.2023 378

F-16 відправлять в Україну після завершення навчання пілотів, - Білий дім

Україні нададуть американські винищувачі F-16 після завершення навчання пілотів нашої країни.

Про це заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван, повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Guardian.

"Після навчання українських пілотів на літаках F-16 буде здійснено передачу винищувачів до цієї країни", - наводить видання слова Саллівана.

Передача Україні F-16

Нагадаємо, українські офіційні особи та військові вже досить тривалий час просять у західних союзників розпочати постачання сучасних винищувачів. Вони необхідні Україні для того, щоб захиститися від постійних російських обстрілів, а також скласти конкуренцію авіації РФ.

Декілька місяців тому частина країн Заходу вирішила підтримати навчання наших пілотів на F-16 після того, як відповідну ініціативу підтримав президент США Джо Байден.

Пізніше було створено авіаційну коаліцію, в рамках якої тренування на винищувачах мають розпочатися в Румунії та Данії. Згідно з прогнозами, вони триватимуть від 6 до 8 місяців.

Нагадаємо, 17 серпня, США схвалили передачу Україні винищувачів F-16 із Данії та Нідерландів.

Оценка материала:

5.00 / 1
F-16 відправлять в Україну після завершення навчання пілотів, - Білий дім 5.00 5 1
Політика / Україна
19.08.2023 378
Еще материалы раздела «Україна»