<
НОВИНИ ДНЯ: На вихідних в Україні похолоднішає, - прогноз  З якими хворобами можуть мобілізувати: Міноборони опублікувало список  Ходжес оцінив шанси України провести контрнаступ цього року  В Україні на вихідних вдень до 24° тепла, на півночі та сході - нічні заморозки  Поверх має значення? Як зекономити при покупці квартири в Києві  Мобілізація в Україні: стало відомо, що буде з чоловіками, які ухиляються від проходження ВЛК  У росіян справді є план захоплення Харкова чи Сум – командувач Сухопутних військвсі новини дня
Політика
Світ
20.08.2023 1357

Країни Західної Африки погодили дату вторгнення до Нігеру

Рішення було прийняте за підсумками дводенних нарад у столиці Гани Аккрі.

7f39fbcfc27d293bf37ff39cbb7f3c5a_20.08.23

Начальники штабів збройних сил держав Західної Африки (блок ECOWAS) погодили дату можливого початку військової операції у Нігері, де стався державний переворот. Пише ТСН. 

Про це інформує Reuters.

Під час зустрічі представники країн обговорювали можливу військову інтервенцію до Нігеру, щоб усунути хунту від влади та відновити демократичний порядок.

За словами одного з учасників наради в Аккрі, "якщо дипломатичні зусилля не дадуть результату, може знадобитися збройне втручання".

Голова відомства ECOWAS з політичних питань та безпеки Абдель-Фату Муссах заявив, що якщо буде відповідний наказ, збройні сили "готові виконати наказ негайно".

Крім того, під час саміту союзники докладно обговорили деталі та обставини можливої військової операції, однак зазначили, що все ще сподіваються досягти домовленості з заколотниками, оскільки "двері для переговорів ще відчинені".

Нагадаємо, раніше президент Кот-д'Івуару Алассан Уаттара заявив, що західноафриканські країни схвалили “якнайшвидше” збройне втручання в Нігер.

Крім того, ми раніше інформували, що держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що російське терористичне угруповання “Вагнер” “користується” нестабільністю в Нігері.

Оценка материала:

5.00 / 4
Країни Західної Африки погодили дату вторгнення до Нігеру 5.00 5 4
Політика / Світ
20.08.2023 1357
Еще материалы раздела «Світ»