<
НОВИНИ ДНЯ: Споживчі кредити. Що потрібно знати перед оформленням позики  В Україні стане трохи прохолодніше: прогноз погоди на 3 травня  У Міноборони розповіли, коли запрацює електронний кабінет військовозобов’язаного  Навіщо Грузії закон про іноагентів і чому демонстранти проти: думка експерта  Офіцер "Азову" про ситуацію на фронті: "Противник хоче змусити нас припинити вірити в свою боротьбу"  До України повертаються заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщовсі новини дня
Політика
Світ
20.08.2023 779

Щось поламалося: “Роскосмос” повідомив про позаштатну ситуацію з апаратом “Луна-25”

Російська місія на Місяць зазнала першої невдачі.

08c16fa967f9f40a4050867408607b3b_20.08.23

На російському космічному апараті “Луна-25”, який повинен здійснити посадку в районі Південного полюса 21 серпня, під час переходу на передпосадкову орбіту сталася позаштатна ситуація. Пише ТСН. 

Про це повідомляє The Moscow Times з посиланням на держкорпорацію “Роскосмос”.

Відповідно до програми польоту було видано імпульс для переходу станції на передпосадкову орбіту. Однак, щось сталося і міжпланетна станція не змогла виконати маневр із заданими параметрами.

Спеціалісти групи управління проводять аналіз ситуації.

Якщо “Луна-25” все таки здійснить посадку на Місяць, то на поверхні природного супутника Землі апарат пропрацює рік. Основні завдання місії: відпрацювання технологій м'якої посадки, дослідження внутрішньої будови та розвідка ресурсів, у тому числі води.

Конкурентом російської станції “Луна-25”, яка намагається стати першим апаратом, якому вдасться здійснити посадку на Південному полюсі, є індійська автоматична міжпланетна станція “Чандраян-3”. Посадка індійського модуля з місяцеходом очікується 23-24 серпня.

Автоматична станція "Луна-25" - перша в сучасній історії Росії місячна місія. Попередня станція “Луна-24” була запущена 1976 року Радянським Союзом.

Ракета-носій “Союз-2.1б” із місячною станцією “Луна-25” стартувала з космодрому Східний в Амурській області вночі 11 серпня. Через 5 днів апарат вийшов на орбіту довкола Місяця.

Нагадаємо, 14 липня цього року індійський космічний апарат “Чандраян-3” розпочав свою подорож на Місяць.

Оценка материала:

5.00 / 3
Щось поламалося: “Роскосмос” повідомив про позаштатну ситуацію з апаратом “Луна-25” 5.00 5 3
Політика / Світ
20.08.2023 779
Еще материалы раздела «Світ»