<
НОВИНИ ДНЯ: Трампу загрожує увʼязнення через розголошення інформації про суд  Лукашенко тікає до Януковича?: диктатор звів нову "хату" у РФ, яку видно навіть з космосу  Укргідрометцентр прогнозує зміну погоди в Україні: до чого готуватись  Сильні заморозки скують Україну: названо три області, де буде найхолодніше  8 травня Україну накриє антициклон: що буде з погодою  Синоптики попереджають про заморозки  "Безвідповідальна риторика". Пентагон відреагував на майбутні ядерні навчання РФвсі новини дня
20.08.2023 341

Від яких хвороб діти можуть отримати ліки безоплатно

Неповнолітні мають право отримати ліки проти багатьох хвороб безоплатно. Зокрема йдеться про онкологічні та інші рідкісні захворювання.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я.

З повним переліком хвороб й станів можна ознайомитись за посиланням.

Як й де отримати ліки безоплатно? Для цього потрібно звернутись до лікаря, після чого пройти обстеження й отримати призначення на той чи інший препарат.

Завдяки призначенню, ви матимете право отримати необхідні дитині ліки безоплатно у вашій лікарні або в будь-якій іншій, куди їх доставили Медзакупівлі.

Що робити у разі відсутності ліків у лікарні? "Ви можете звернутися до будь-якої іншої лікарні та отримати препарати там або ініціювати їх перерозподіл між медзакладами. Ця процедура відбувається напряму між структурними підрозділами охорони здоров’я. Для перерозподілу пацієнт або його представник подає запит до керівника лікарні, керівник звертається до структурного підрозділу охорони здоров’я в області", - пише МОЗ.

Представник підрозділу зв’язується зі своїми колегами з того регіону, де є ліки. Після перерозподілу, ліки з одного медичного закладу йдуть в інший.

Оценка материала:

5.00 / 1
Від яких хвороб діти можуть отримати ліки безоплатно 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
20.08.2023 341
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»