<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп винен у кримінальній справі: чи зможе він балотуватися в президенти США  Вибори в Європарламент. Хто бере участь та яка позиція партій щодо України  Допомога Україні від Швеції: Київ отримає два літаки РЛС  Зеленський сказав, чи збільшилася мобілізація після нового закону  В Україні буде багато дощів з грозами: прогноз погоди на початок червня  Україну в останній день весни накриють грози, а літо почнеться із спеки: синоптикиня дала прогноз  Весна прощається грозовими дощами: прогноз погоди в Україні в останній день травнявсі новини дня
Політика
Європа
22.08.2023 421

Україна отримає від Нідерландів 42 літаки F-16, - Зеленський

Україна отримає від Нідерландів 42 американських винищувачі F-16. Навчання українських пілотів розпочнеться якомога скоріше.

1___7973_650x410_22.08.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на президента Володимир Зеленського в Telegram.

Відповідну заяву глава держави зробив під час візиту до Нідерландів та після зустрічі з прем'єром Марком Рютте.

"Ми з Марком Рютте домовились про кількість F-16, які будуть надані Україні - після тренування наших пілотів та інженерів. 42 літаки. І це лише початок", - написав президент.

При цьому Марк Рютте на прес-конференції підтвердив, що навчання буде проходити у Нідерландах, Данії та Румунії. За його словами, зараз проходить мовне навчання українських пілотів.

"Щодо термінів - зараз наразі відбувається навчання мовне і у майбутньому, коли розпочнеться військове навчання, воно перейде до Румунії. Це буде робитися дуже швидко, як можна скоріше для того, щоб передати літаки в Україну. Тим часом ми повинні працювати над інфраструктурою, щоб ці літаки могли злетіти та сісти безпечно в Україні", - сказав прем'єр.

Він наголосив, що навчання українських пілотів розпочнеться якомога скоріше.

Зеленський у Нідерландах

20 серпня, президент Володимир Зеленський прибув з візитом до Нідерландів. Лідер країни одразу відзначив, що головним питанням його поїздки до країни будуть винищувачі F-16.

Президент України та прем'єр Нідерландів вже провели зустріч та побували на військовій базі, де розміщуються літаки F-16. Після зустрічі Марк Рютте заявив, що Нідерланди та Данія зобов'язуються передати літаки F-16 Україні, коли будуть виконані умови для такої передачі.

Оценка материала:

5.00 / 2
Україна отримає від Нідерландів 42 літаки F-16, - Зеленський 5.00 5 2
Політика / Європа
22.08.2023 421
Еще материалы раздела «Європа»