<
НОВИНИ ДНЯ: У США сподіваються, що надання Україні ATACMS переконає Німеччину надати Taurus  Шойгу стане "сакральною жертвою": у Зеленського спрогнозували долю міністра  Постачання зброї та боєприпасів з нового пакета допомоги Україні вже почалися, - Пентагон  Коли відступлять дощі і повернеться тепло: прогноз синоптикині  В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька всі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
22.08.2023 64948

На Україну чекає аномальна осінь: кліматологиня розповіла, до яких "сюрпризів" готуватися

Восени в Україні очікується аномально висока температура. Порівняно з останніми десятиліттями, восени 2023 року середня температура буде вищою на 1 градус.

Однак висока температура повітря не спостерігатиметься щодня, при цьому вночі прогнозується похолодання. Про це в інтерв'ю "Главреду" розповіла кандидат географічних наук старший науковий співробітник, завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології УкрДМІ ДСНС України та НАН України Віра Балабух. Пише obozrevatel.com.

Кліматологиня зазначила, що температура повітря відчутно знижуватиметься вночі. Перша половина осені ознаменується сухою погодою – опадів у цей період очікується мало. Також Балабух додала, що температурні аномалії переважатимуть у західних регіонах України.

За інформацією синоптиків, середня температура восени очікується близько +8 градусів. При цьому, за прогнозами кліматологів, цієї осені в Україні очікуються ранні заморозки.

Погодні "сюрпризи" варто чекати вже на початку листопада – у цей період можливе сильне похолодання. Такі прогнози говорять про можливу ранню зиму в Україні.

Синоптики впевнені, що через природне явище Ель-Ніньйо в Україні буде аномально тепла зима. У грудні буде помірне тепло та невелика кількість опадів.

Нагадаємо, на початку вересня в Україні переважатиме суха та тепла погода. Опадів не передбачається, а денна температура повітря коливатиметься від +18 до +27 градусів.

Оценка материала:

5.00 / 3
На Україну чекає аномальна осінь: кліматологиня розповіла, до яких "сюрпризів" готуватися 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
22.08.2023 64948
Еще материалы раздела «Суспільство»