<
НОВИНИ ДНЯ: Роботодавці мають проблеми з пошуком людей через міграцію та мобілізацію, - експерти  Хто з військовозобов'язаних втратить право на відстрочку від мобілізації цього літа  Рулетики з шинкою та капустою: рецепт поживного перекусу від Тетяни Літвінової  Загальну військову підготовку студентів зробили обов'язковою: що загрожує за відмову  У Києві до кінця літа проїзд для школярів у громадському транспорті буде платним  Якою буде відповідь Росії, якщо ЗСУ знищать Кримський міст: політолог навів важливий аргумент  Лаваш у яйці з шинкою і помідорами: рецепт поживної страви для перекусу за 10 хвилинвсі новини дня
Політика
Україна
23.08.2023 314

Атаки по аеродромах "Сольці" та "Шайковка" влаштували дрони ГУР – ЗМІ

Так, за кілька днів українській розвідці вдалося знищити один та пошкодити чотири російських бомбардувальники.

ff8147c6a8ba653a0293419907c4f193_23.08.23

Координовані ГУР Міноборони України групи диверсантів за останні кілька днів знищили п’ять російських літаків. Серед них – стратегічні бомбардувальники, які атакували ракетами Україну. Пише ТСН. 

Про це повідомляє NV із посиланням на джерело в українській військовій розвідці.

За даними джерел видання, вранці 19 серпня агенти, які співпрацюють із ГУР, влаштували атаку безпілотниками по російському військовому аеродрому у Сольцях Новгородської області. Вдалося знищити бомбардувальник Ту-22 М3, а також пошкодити ще два літаки.

Окрім того, диверсанти ГУР вранці 21 серпня атакували дронами аеродром "Шайковка" в Калузькій області РФ. На летовищі були пошкоджені ще два російські бомбардувальники.

"Ці операції з дронами координуються ГУР та нанесли чутливі втрати ворогу у військовій авіації. Та й головне, що таких літаків (Ту-22 М3 – ред.) у країні-агресорі вже не виробляють", – зауважило джерело в українській розвідці.

До слова, експерт з безпілотної авіації Павло Кащук висловив думку, що безпілотник, який атакував аеродром "Сольці", запускався із території Росії.

Оценка материала:

5.00 / 2
Атаки по аеродромах "Сольці" та "Шайковка" влаштували дрони ГУР – ЗМІ 5.00 5 2
Політика / Україна
23.08.2023 314
Еще материалы раздела «Україна»