<
НОВИНИ ДНЯ: Роботодавці мають проблеми з пошуком людей через міграцію та мобілізацію, - експерти  Хто з військовозобов'язаних втратить право на відстрочку від мобілізації цього літа  Рулетики з шинкою та капустою: рецепт поживного перекусу від Тетяни Літвінової  Загальну військову підготовку студентів зробили обов'язковою: що загрожує за відмову  У Києві до кінця літа проїзд для школярів у громадському транспорті буде платним  Якою буде відповідь Росії, якщо ЗСУ знищать Кримський міст: політолог навів важливий аргумент  Лаваш у яйці з шинкою і помідорами: рецепт поживної страви для перекусу за 10 хвилинвсі новини дня
Політика
Україна
23.08.2023 299

Навчання українських пілотів на F-16 може проводитися також у США, - Пентагон

Сполучені Штати Америки (США) готові проводити навчання українських пілотів на винищувачах F-16 на території своєї країни в разі потреби.

Про це заявив прес-секретар Пентагону, бригадний генерал ВПС Пет Райдер, передає РБК-Україна з посиланням на CNN.

За словами американського чиновника, Штати "готові підтримати" процес навчання льотчиків ЗСУ на цих літаках у континентальній частині США.

"Ми готові підтримати зусилля щодо навчання тут, у континентальній частині Сполучених Штатів, якщо в Європі буде досягнуто потенціалу", - зазначив представник Пентагону.

При цьому Райдер додав, що наразі не має "будь-яких конкретних відомостей про те, на яких базах може проходити навчання".

"Але, звичайно, якщо буде ухвалено рішення про це і ми рухатимемося вперед, ми обов'язково надамо вам оновлену інформацію про це", - заявив бригадний генерал ВПС США.

Оценка материала:

5.00 / 2
Навчання українських пілотів на F-16 може проводитися також у США, - Пентагон 5.00 5 2
Політика / Україна
23.08.2023 299
Еще материалы раздела «Україна»