<
НОВИНИ ДНЯ: Парад в Москві 9 травня: політолог розібрав поведінку Путіна  Нові правила мобілізації: що таке електронний кабінет військовозобов’язаного і як він працює  ТЦК в Україні: яких змін очікувати в мобілізації від 18 травня, що робити "обмежено придатним" – деталі  Як приготувати пухкі пундики  Дурень чи розумник: вчені відповіли, чи був гігантський тиранозавр кмітливим, як гадали раніше  Росіяни посилюють відлов інформаторів ЗСУ в Криму, але це не дасть результату, - ЦНС  Україна просила більше підтримки, а не введення військ НАТО, - Столтенбергвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
26.08.2023 567

Яблучний тарт: класичний рецепт

Яблучний пиріг – це завжди хороша ідея. Відкритий яблучний пиріг – тарт – гарний і на дріжджовому тісті, якщо розкатати його тонко.

Подавати його можна із морозивом. Пише ТСН. 

Інгредієнти

Борошно - 420 г

Цукор - 25 г

швидкорозчинні дріжджі - 1 ч. л.

дрібна морська сіль - 1 ч. л.

тепла вода - 170 мл

вершкове масло - 35 г

яблука - 2 шт.

розтоплене вершкове масло - 55 г

цукор - 65 г

1. У чаші електричного міксера, оснащеного насадкою-гаком для тіста, змішайте борошно, цукор, дріжджі, сіль, воду та олію на низькій швидкості протягом 3 хвилин. Збільште швидкість до середньої та перемішуйте ще 4 хвилини.

2. Перекладіть тісто в трохи змащену маслом миску. Накрийте поліетиленовою плівкою і дайте піднятися в теплому місці протягом 1 години, доки воно не збільшиться вдвічі.

3. Коли тісто підніметься, застеліть деко пергаментним папером. На злегка посипаній борошном поверхні розкатайте тісто в коло шириною близько 30 см. Акуратно перекладіть на підготовлене деко. Накрийте та дайте піднятися протягом 20 хвилин.

4. До кінця піднімання розігрійте духовку до 220 градусів.

5. Наріжте яблука тонкими слайсами.

6. Поступово розподіліть яблука по тісту. Розгорніть скибочки віялом, а потім перекрийте віялові секції за необхідності, щоб усі яблука помістилися зверху, але залишивши 2-3 см зайвого тіста по всьому діаметру.

7. Помірно збризкайте яблука розтопленим маслом і посипте їх цукром.

8. Перемістіть у духовку і запікайте, доки край не стане темно-золотистим, а яблука не стануть м'якими, від 20 до 25 хвилин. Охолодіть щонайменше 20 хвилин перед подаванням на стіл.

Оценка материала:

5.00 / 2
Яблучний тарт: класичний рецепт 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
26.08.2023 567
Еще материалы раздела «Суспільство»