Життя та Стиль
Суспільство
Чизкейк із малиною: рецепт без випікання
Приготувати цей десерт дуже просто і, що особливо приємно, вам не доведеться вмикати духовку в спекотний день.
Пресований корж із печива та начинка з вершкового сиру, покрита малиновим соусом, – ось що робить цей чизкейк без випікання смачним і простим десертом. Пише ТСН.
Інгредієнти
- печиво середнього розміру – 9 шт.
- цукор – 4 ст. л
- вершкове масло розтоплене – 4 ст. л
- вершковий сир – 500 г
- цукрова пудра – 160 г
- густі вершки – 1 скл.
- цедра 1 лимона
- ванільний екстракт – 1 ч. л
- малина – 2 скл.
- цукор – 3 ст. л
Приготування
Подрібніть печиво з 1 столовою ложкою цукру. Додайте вершкове масло та перемішайте. Поступово викладіть суміш на дно роз'ємної форми і заморозьте на 10 хвилин.
Змішайте вершковий сир, цукрову пудру, вершки, цедру лимона та екстракт ванілі до отримання однорідної маси. Перекладіть суміш на корж і розрівняйте рівним шаром. Охолодіть торт у холодильнику від 2-х до 3-х годин.
Змішайте 1 склянку малини з 3 столовими ложками цукру, що залишилися, в невеликій каструлі. Варіть на повільному вогні, періодично помішуючи, доки малина не перетвориться на соус. Зніміть його з вогню і додайте склянку малини, що залишилася. Охолодіть щонайменше 30 хвилин.
Подавайте чизкейк із малиновим соусом.
Поради
- Печиво краще взяти пісочне.
- Можна прикрасити чизкейк ягодами малини.
- Замість одного великого чизкейка можна зробити кілька невеликих.
- Цей десерт можна робити порційно у креманках чи склянках.