<
НОВИНИ ДНЯ: Коли в Україну надійде більшість обіцяної зброї від союзників  "Є лише один спосіб змінити владу на території Росії": Яковенко пояснив, про що йдеться  НАТО звинуватила Росію в гібридних діях в Європі: жорстка заява Альянсу  Чотири основних фронти: генерал Маломуж назвав найгарячіші напрямки у травні  Смачна мокра паска до святкового столу: усі гості будуть запитувати рецепт  Напад РФ на НАТО: в ГУР оцінили, за скільки днів Кремль може захопити країни Балтії  Потенційне створення ПВК в Україні: нардеп пояснив важливий нюансвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
26.08.2023 10908

Ще один радянський символ на "Батьківщині-матері": скульптор тризуба на щиті прокоментував інцидент

У Києві на щит монумента "Батьківщина-мати" встановили тризуб.

3d520863feac650599513dc76ecb422e_26.08.23

Після того як на "Батьківщині-матері" встановили тризуб, у Мережі помітили ще один радянський символ - фото меча, на якому зображена зірка.

Скульптор, творець тризуба на щиті "Батьківщина-мати" Олексій Пергаменщик розповів, що на його думку, варто зробити зі ще одним радянським символом в ефірі "Сніданок 1+1". Пише ТСН. 

За його словами, радянську зірку треба зрізати та декомунізувати остаточно скульптуру, щоб навіть діти не згадували, що вона раніше була з радянською прив'язкою.

"Радився зі своїми друзями-альпіністами, я теж маю високі допуски. Там на голові люк, можемо спуститися на плече, по руці піднятися з альпіністським спорядженням, закріпитися там нормально, ретельно перестрахуватися, і це можна зрізати", - сказав скульптор.

Він додав, що готовий це зробити навіть за свої кошти.

"Під цими зірками є метал, там чотири зірки - дві по великих фасадах, десь по 70 см, дві по бокових - по 50 см. Їх можна акуратно зрізати, здати в музей і завершити декомунізацію. Профінансую своїх друзів-альпіністів, треба щоб 2-3 людини було з обладнанням", - резюмував Олексій Пергаменщик.

Нагадаємо, журналіст Олександр Войт на своїй сторінці у Facebook опублікував фото меча, де зображена зірка – ще один символ СРСР.

Оценка материала:

5.00 / 4
Ще один радянський символ на "Батьківщині-матері": скульптор тризуба на щиті прокоментував інцидент 5.00 5 4
Життя та Стиль / Суспільство
26.08.2023 10908
Еще материалы раздела «Суспільство»