<
НОВИНИ ДНЯ: До України повертаються заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"всі новини дня
Політика
Світ
27.08.2023 1360

Путін керує через страх. У Британії вважають, що його дні пораховані

Російський диктатор Володимир Путін керує через страх, а не лояльність. Він втрачає популярність серед еліт, тож у майбутньому його можуть "замінити".

_gettyimages_1241613300_13_650x410_27.08.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на голову комітету з питань оборони Британії Тобіаса Еллвуда в інтерв'ю Sky News.

Він не згоден з оцінкою деяких аналітиків про те, що зі смертю Пригожина "головна загроза для Путіна зникла", і російський диктатор може стати сильнішим.

Еллвуда зазначив, що політика, яка полягає в "усуненні інакомислячих у таких масштабах, як зараз робить Путін", свідчить про те, що "довіра до найближчого оточення Кремля зникла".

За його словами, Путін зараз "керує через страх, а не через лояльність", а російські олігархи та еліта більше не бачать в ньому "надійного гаранта" свого статусу.

"Можливо, Пригожин і мертвий, але шкоди завдано, тому що він показав, наскільки погано йшло вторгнення Путіна в Україну", - сказав він.

Еллвуд додав, що Путін "глибоко принижений на багатьох фронтах", адже ПВК "Вагнера" була "дуже грізним підрозділом" в Україні і однією з небагатьох компетентних російських бойових сил, а тепер її немає.

Водночас західні санкції завдають шкоди російському народу.

За словами Еллвуда, погляд на російську історію говорить про те, що може статися далі.

"Коли російський лідер втрачає популярність серед еліт, російська історія демонструє, що слабкість швидко і безжально використовується. І я підозрюю, що його замінять, можливо, не в короткостроковій перспективі, але, безумовно, м'яч вже запущений. Я підозрюю, що дні Путіна дуже сильно злічені", - додав він.

Аварія літака Пригожина

23 серпня у Тверській області РФ розбився літак із 10 людьми на борту, серед яких значився й Пригожин.

Офіційно смерть Пригожина не підтвердили, але російські ЗМІ повідомляють, що рятувальники виявили останки всіх 10 пасажирів літака. Американська розвідка також вважає, що Пригожин загинув.

Західний чиновник розповів Financial Times, що має інформацію про збиття бізнес-джета російською ЗРК, а New York Times пише, до аварії міг призвести вибух на борту літака.

Оценка материала:

5.00 / 3
Путін керує через страх. У Британії вважають, що його дні пораховані 5.00 5 3
Політика / Світ
27.08.2023 1360
Еще материалы раздела «Світ»