<
НОВИНИ ДНЯ: "Стратегічно необґрунтований крок": дипломат Брайза про критику Білого дому щодо ударів по НПЗ в РФ  Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витрат  Рубані котлети з індички: швидкий рецепт  Скільки витрачати на великодній стіл: українці дали відповідь  Дощі та тепло на Великдень: прогноз погоди в Україні на 5 травня  На саміті миру у Швейцарії розроблятимуть спільну позицію щодо початку переговорів з РФ – ОП  Дефіциту ATACMS не буде: чи це правда і скільки таких ракет є у СШАвсі новини дня
Політика
Україна
27.08.2023 370

На Житомирщині зіштовхнулись два навчальних літаки, загинули троє пілотів: у Повітряних силах повідомили деталі

Літаки зіштовхнулися під час виконання екіпажами бойового завдання.

d9c8fc891d764e180e6956c3af837e1a_27.08.23

На Житомирщині 25 серпня сталася жахлива авіакатастрофа. Під час виконання бойового завдання у небі зіткнулись екіпажі двох навчально-бойових літаків L-39. Пише ТСН. 

Про це повідомили Повітряні сили ЗСУ.

Зазначається, що усі троє пілотів, на жаль, загинули.

"Серед загиблих – відомий пілот 40-ї бригади тактичної авіації на позивний Juice. Висловлюємо співчуття рідним загиблих. Це болюча і непоправна втрата для всіх нас. Також просимо обережно та з розумінням ставитись до термінів оприлюднення чутливої інформації, відповідно до встановлених процедур та етичних норм", - йдеться у повідомленні Повітряних сил.

a2994e0090f7d72b02691766dc896171_27.08.23_1

Реакція на авіатрощу командувача Повітряних сил

Загибель військових пілотів прокоментував командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук. Він висловив співчуття сім'ям загиблих героїв.

"Жахлива авіакатастрофа на Житомирщині... Неможливо передати, який біль відчуваєш у такі хвилини!.. Рідні та близькі, прийміть мої щирі співчуття. Пілоти пішли у вічний політ і завжди житимуть у наших серцях! Тримаймося!" - зазначив Олещук.

ДБР розпочало розслідування

Причини катастрофи встановлюються.

Наразі проводяться першочергові слідчі дії, здійснюється огляд місця події, допитуються свідки, призначено комплекс експертиз, які будуть проведені у кримінальному провадженні.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює ДБР.

Нагадаємо, на Донеччині у бою трагічно загинув депутат Київради Сергій Ільницький.

Оценка материала:

5.00 / 2
На Житомирщині зіштовхнулись два навчальних літаки, загинули троє пілотів: у Повітряних силах повідомили деталі 5.00 5 2
Політика / Україна
27.08.2023 370
Еще материалы раздела «Україна»