<
НОВИНИ ДНЯ: Секретар РНБО назвав кількість окупантів, які наступають на Харківщину: чи є загроза для Харкова  Нарешті: F-16 з Данії будуть у розпорядженні України протягом місяця  Закон про мобілізацію: кому з чоловіків і за яких умов можна буде виїхати за кордон – що зміниться від 18 травня  Частину України накриють дощі з грозами: синоптик дала прогноз на 15 травня  Як приготувати смачне печиво з какао  На тепло доведеться почекати: в Україні поки що буде холодно та дощитиме, але потепління вже скоро  Коли в Україні потепліє: синоптик назвала періодвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
28.08.2023 539

Суп з фрикадельками "Юварлак'я": рецепт з Греції, який сподобається українцям

Юварлак'я по-грецьки — рецепт, який вам точно варто спробувати, щоб здивувати своїх рідних.

6ef22a6a9af8adf21b937ff498f54fb2_28.08.23

Юварлак'я (γιουβαρλακια) — ситна і смачна перша страва, яка, ймовірно, має турецьке коріння. В перекладі з турецької мови назва означає "круглий". Складається цей суп з густого бульйону та фрикадельок. Пише ТСН. 

Інгредієнти

яловичий фарш

500 г

яйце

1 шт

цибулина

1 шт

оливкова олія

1 столова ложка

рис круглозернистий

250 г

кріп

1/2 пучка

сіль та перець

за смаком

вода

1,5 л

оливкова олія

4 столові ложки

лимон

1 шт

яйця

2 шт

холодна вода

100 мл

пшеничне борошно

1 столова ложка

Спосіб приготування:

  1. Поставте каструлю з водою на вогонь, додати сіль. Поки закипатиме вода, викладіть в миску рис та фарш. Очистіть і дрібно наріжте цибулину, додайте до рису з фаршом.
  2. Порізати дрібно зелень кропу, додати до фаршу. Розбити одне яйце. Все добре перемішати. З отриманої суміші виліпити фрикадельки (кульки повинні бути розміром як волоський горіх).
  3. Відправити фрикадельки в киплячу воду, зняти піну, яка утворилася, а потім варити приблизно 20 хвилин.
  4. Перед тим, як фрикадельки будуть готові, розбийте два яйця в окрему миску та збийте їх вінчиком. Вичавіть сік з одного лимону, додайте до яєчної суміші, добре перемішайте.
  5. З каструлі з киплячим супом візьміть один ополоник гарячої води і додайте в яєчну суміш, добре перемішайте, а потім акуратно влийте всю суміш до каструлі з яйцем.
  6. Розведіть ложку борошна в холодній воді і також поступово введіть в суп. Додайте перець і оливкову олію. Варіть ще 2-3 хвилини.

Зазвичай до Юварлак'ї подають шматок селянського хліба або піту.

Оценка материала:

5.00 / 2
Суп з фрикадельками "Юварлак'я": рецепт з Греції, який сподобається українцям 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
28.08.2023 539
Еще материалы раздела «Суспільство»