<
НОВИНИ ДНЯ: Усюди без дощів, крім декількох регіонів: прогноз погоди на 8 липня  Чому Путін робить заяви про переговори: пояснення генерала Бена Годжеса  Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 8-14 липня  Що зірки нам пророкують: гороскоп на 8-14 липня 2024 року  Україну у понеділок накриє спека до 38°  Київ чекає на диво: що станеться після повернення головного хреста на Софійський собор  Якщо РФ дійде до "дороги життя" Покровськ-Костянтинівка: військовий назвав загрозивсі новини дня
Політика
Україна
29.08.2023 352

П'ять причин. Подоляк пояснив, чому неможливо провести вибори під час війни

Провести вибори в Україні під час війни неможливо із декількох причин. Окрім того, це заборонено законодавством.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву радника голови Офісу президента України Михайла Подоляка в ефірі "Сніданок з 1+1".

"По-перше, у нас дійсно воєнний стан. По-друге, у нас дійсно мільйон людей, які сьогодні мають відношення до того, що відбувається на передньому краї. Організувати вибори там практично неможливо. Президент про це чітко говорить - якщо будуть спостерігачі, які зможуть сидіти в окопах", - сказав Подоляк.

Другою причиною, за його словами, є постійні атаки Росії. Третя ж складова - агітаційна.

"Як проводити агітацію? В нас не контрактна, а мобілізована армія. Люди мають право висувати свої кандидатури, проводити певні заходи інформаційного реагування. Як ми можемо ці їхні права забезпечити?", - зазначив радник.

Ще однією причиною є величезна кількість тимчасово переміщених людей.

"Це навіть не сім мільйонів, про які говорять всесвітні організації, це понад 14 мільйонів, якщо ще брати внутрішньо переміщених. Яким чином провести в такі короткі терміни перереєстрацію реєстру виборців?", - пояснив Подоляк.

І остання причина, за його словами, - це питання ціни проведення виборів.

Оценка материала:

5.00 / 2
П'ять причин. Подоляк пояснив, чому неможливо провести вибори під час війни 5.00 5 2
Політика / Україна
29.08.2023 352
Еще материалы раздела «Україна»