<
НОВИНИ ДНЯ: Гороховий суп із копченими ребрами: простий рецепт  Прокляття фараона: яку небезпеку приховують давньоєгипетські гробниці  Макрон готовий обговорити ідею використання ядерних боєголовок для "захисту ЄС"- ЗМІ  "Харків – сакральна мета Путіна": генерал-лейтенант ЗСУ розповів, чи здатна РФ захопити місто  Щоб не тріскала й довго стояла: секрети випікання паски, про які ви не знали  День вишиванки 2024 року: коли, історія, українські традиції  Місцями з дощами, але дуже тепло — синоптики розповіли, в яких регіонах очікувати опадіввсі новини дня
Політика
Світ
30.08.2023 1020

Росія може воювати ще рік: у CNN розповіли, чого очікувати потім

В найближчому майбутньому Росії потрібно буде покрити свій бюджетний дефіцит, вважає експерт.

f8ec4f7d24abf28f39b9fd69317bcd47_30.08.23

Російська економіка може фінансувати війну ще орієнтовно рік, потім потрібно зробити вибір - завершувати бойові дії чи заганяти росіян у ще більшу бідність. Пише ТСН. 

Таку думку висловила позаштатна науковеця Євразійського центру Carnegie Russia у Берлін Олександра Прокопенко, передає CNN.

"Компроміс полягатиме в тому, що їм потрібно буде підвищити податки або скоротити витрати на інфраструктуру, таку як будівництво доріг і утримання мостів, тому що військові витрати вимагатимуть все більших з бюджету", — сказала вона.

А експерт із Capital Economics припускає, що в найближчому майбутньому Росії потрібно буде покрити свій бюджетний дефіцит і може підвищити податки на найбільш прибуткові сектори економіки, такі як банки та енергетичні компанії.

"Найбільші російські фірми все більше підкорятимуться владі. Ціна більшої участі держави, ізоляції від Заходу та постійної відданості військовим цілям призведе до послаблення перспектив зростання та рівня життя Росії", – вважає він.

Раніше російський економіст Ігор Ліпсіц назвав точний рік, коли "лусне" російський рубль.

Оценка материала:

5.00 / 2
Росія може воювати ще рік: у CNN розповіли, чого очікувати потім 5.00 5 2
Політика / Світ
30.08.2023 1020
Еще материалы раздела «Світ»