<
НОВИНИ ДНЯ: Україна тисне на Байдена, щоб отримати дозвіл бити по РФ: що кажуть в Білому домі  В Україні розширили географію населених пунктів, де можна купити житло в рамках "єВідновлення"  Блінкен детально розповів про план США, що допоможе Україні "міцно стояти на ногах"  Щоб котлети були соковитими, що рекомендують досвідчені господині додати до фаршу  Путін помиляється, розраховуючи на тривалу війну: Блінкен назвав причини  Яка пенсія "світить" українцям із зарплатою у 20 тисяч: розмір здивує  Мобілізація чиновників: у Міноборони пояснили, кого можуть призвати до ЗСУвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
31.08.2023 682

Укриття у школах Києва будуть доступні цілодобово, але не для всіх

У Києві під час освітнього процесу представники шкіл і дитсадків пропонуватимуть громадянам використовувати найближчі укриття.

Про це повідомляє Київська міська військова адміністрація.

За словами начальника КМВА Сергія Попка, "1 вересня стартує новий навчальний рік. Тисячі дітей підуть до садочків та шкіл. Переважна більшість школярів будуть навчатися на очній формі. Дистанційно – лише кілька шкіл Києва, де зараз немає власного укриття і жодного альтернативного поруч".

Як зазначив Попко, якщо укриття освітнього закладу не може одночасно вмістити усіх учнів, навчання має бути організовано в кілька змін. Споруди цивільного захисту шкіл і дитсадків будуть доступні для усіх людей і цілодобово, "але представники закладів освіти Києва будуть пропонувати громадянам виключно під час освітнього процесу використовувати інші найближчі укриття. Аби в першу чергу розмістити дітей", підкреслив він.

Начальник КМВА закликав киян та гостей міста поставитися із розумінням і не бігти в укриття школи чи дитсадка, якщо поруч є альтернативний варіант.

"Звичайно, якщо другого варіанту немає – ваша безпека в пріоритеті. Всі, без виключень, при оголошені повітряної тривоги мають бути в безпечному місці", - підкреслив Попко.

Оценка материала:

5.00 / 1
Укриття у школах Києва будуть доступні цілодобово, але не для всіх 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
31.08.2023 682
Еще материалы раздела «Суспільство»