<
НОВИНИ ДНЯ: Бій на виснаження. Як Путін готується до затяжної війни та "мілітаризує" Росію  Перед вихідними в Україну увірветься довгоочікуване тепло  США мають не лише дозволити, а й заохотити до ударів по цілях в РФ, - Гельсінська комісія  Скільки хліба, цибулі потрібно на один кілограм фаршу  Потеплішає до +21: Гідрометцентр розповів, на яку погоду очікувати мешканцям Київщини  Мобілізація до 25 років: чи планують в Україні ще більше знизити вік мобілізованих  "Дружба" Китаю і Росії може сколихнути світ: Financial Times про наслідки їхнього економічного співробітництвавсі новини дня
Життя та Стиль
Події
31.08.2023 307

З початку повномасштабної війни від тортур росіян постраждали 75 українських дітей, – Офіс генпрокурора

За період повномасштабного вторгнення від тортур росіян постраждали 75 українських дітей, 69 – у селі Ягідне Чернігівської області.

Про це заявила в інтерв’ю "Інтерфакс Україна" керівниця Департаменту захисту інтересів дітей та протидії насильству Офісу генерального прокурора України Юлія Усенко.

За її словами, органи досудового розслідування і прокурори документують злочини проти дітей у понад 3 200 кримінальних провадженнях. Серед них – вбивства, каліцтва, викрадення дітей, примусове переміщення, депортація, сексуальне насильство щодо дітей, напади на дитячі установи та заклади. При цьому, за словами Юлії Усенко, викрадення часто супроводжуються тортурами та незаконним позбавленням волі.

Дмитро Лубінець: «Цивільних українців-заручників у РФ понад 20 тисяч»

Всього внаслідок тортур постраждали 75 українських дітей. Переважна більшість з них (69) – у селі Ягідне Чернігівської області.

"Умови, в яких перебували діти разом із дорослими в підвалі школи, поводження з ними – прирівнюються до тортур", – зазначила Усенко.

Окрім того, за словами керівниці департаменту, зафіксовані поодинокі випадки у Херсонській та Харківській областях, коли дітей позбавляли волі і піддавали тортурам разом із дорослими. Найчастіше діти піддавалися тортурам через те, що, за версією окупантів, вони передавали інформацію про пересування російських військ та техніки Збройним силам. Повідомлення про катування найчастіше надходили вже після звільнення територій.

Юлія Усенко розповіла, що наразі зафіксовано 13 випадків сексуального насильства над дітьми. Більшість з них були встановлені після деокупації.

Оценка материала:

5.00 / 1
З початку повномасштабної війни від тортур росіян постраждали 75 українських дітей, – Офіс генпрокурора 5.00 5 1
Життя та Стиль / Події
31.08.2023 307
Еще материалы раздела «Події»