НОВИНИ ДНЯ: Деякі рішення Байдена щодо України можуть допомогти Трампу, - Bloomberg  У РФ стурбовані економічними витратами на продовження війни в Україні, - ISW  Як зберегти очищену картоплю, щоб вона не потемніла  На Марсі вода могла бути ще раніше, ніж вважалося: вчені дослідили найстаріший марсіанський метеорит  В Україну йдуть дощі та мокрий сніг: де і коли буде мокро  Погода в Україні різко зміниться: готуйтеся до снігу та морозів  Сніг на сході і заході: синоптик розповіла, яку погоду в Україні очікувати 26 листопадавсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
02.09.2023 646

Картопля, запечена з грибами в сметані: рецепт розкішного гарніру

Гриби вважаються чудовим замінником м'яса, а картопля завжди виступає гарним гарніром. А з'єднання картоплі та грибів — це універсальна страва, яку подають як основну.

Для приготування знадобляться картопля, гриби, цибуля та сметана. На столі у вас буде ароматна та рум'яна картопля у сметанному соусі. Пише ТСН. 

Cкладники

  • картопля – 600 г;
  • печериці – 400 г;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • сметана – 150 г;
  • масло вершкове – 30 г;
  • перець чорний мелений;
  • сіль.

Приготування

Картоплю вимийте, почистіть. Наріжте тонкими кружальцями.

Цибулю наріжте півкільцями.

Гриби вимийте і розріжте навпіл (не дуже дрібно).

Цибулю викладіть на розігріту сковороду з олією і злегка обсмажте, потім додайте печериці. Обсмажуйте 3-5 хвилин.

У миску викладайте нарізану картоплю, обсмажені гриби, сметану. Всипте перець та сіль. Перемішайте.

Дно та боки форми змастіть вершковим маслом. Картоплю з грибами перекладіть у форму та розрівняйте.

Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів 40 хвилин.

Поради

  • Щоб верх картоплі не підсихав, накрийте її фольгою.
  • Сметану використовуйте будь-яку жирність.

Оценка материала:

5.00 / 1
Картопля, запечена з грибами в сметані: рецепт розкішного гарніру 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
02.09.2023 646
Еще материалы раздела «Суспільство»