<
НОВИНИ ДНЯ: Особливого тепла не варто чекати: синоптик розповіла, що буде з погодою в Україні  Зеленський знайшов посаду Залужному: де і ким працює колишній головком ЗСУ  Легалізація криптовалюти. Які країни узаконили цифрові гроші та яка ситуація в Україні  Черги до ТЦК вдасться розвантажити, але є “неприємний” нюанс – нардеп  В Україні 10 травня переважно без опадів, уночі ймовірні заморозки  Мільйонні доходи нардепів 2023 року зросли: хто отримав найбільше  Залужний і Ліна Костенко отримали звання почесних громадян Києвавсі новини дня
Бізнес
Економіка
02.09.2023 396

НАЗК внесло PepsiCo та Mars до переліку міжнародних спонсорів війни

Попри заяви про скорочення свого бізнесу, компанії продовжують працювати в РФ.

f174e7944f22fad1a502584ab7c8bd6a_02.09.23

НАЗК внесло дві провідні харчові корпорації PepsiCo та Mars, які не вийшли з російського ринку, до переліку міжнародних спонсорів війни. Пише ТСН. 

Про це йдеться в офіційній заяві НАЗК.

Як зазначається, попри заяви про скорочення свого бізнесу, припинення рекламної діяльності та виробництва своєї продукції, вони продовжують працювати в РФ, сплачуючи податки та підтримуючи економіку агресора.

“Ймовірно, виробники Lay's, Pepsi, Sandora, Snickers, M&M's, Twix, Mirinda та багатьох інших відомих брендів солодощів, чипсів та газованих солодких напоїв самі не обрали, чи підтримують вони агресію та авторитаризм, або займають позицію соціально-відповідального бізнесу.  Окрім збільшення своїх доходів в росії за перший рік повномасштабного вторгнення, обидві компанії активно шукають нових співробітників в рф.  Крім того, за інформацією зі ЗМІ, продукція однієї з компаній була знайдена в харчових пайках російських солдатів”, - розповіли НАЗК.

Нагадаємо, що під Москвою горить цех з виробництва електроніки для ракет після нальоту БПЛА.

Оценка материала:

5.00 / 3
НАЗК внесло PepsiCo та Mars до переліку міжнародних спонсорів війни 5.00 5 3
Бізнес / Економіка
02.09.2023 396
Еще материалы раздела «Економіка»