<
НОВИНИ ДНЯ: Кулеба: повернення військовозобов'язаних до України є питанням справедливості  Соціологи оцінили рівень готовність українців до мобілізації  На яку погоду чекати у травні: відповідь метеорологині  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  В українців забиратимуть авто на потреби ЗСУ: що відомо про резонансні норми у законі про мобілізацію  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
02.09.2023 2588

Температура впаде до +15: синоптик сказала, коли в Україні почнеться осіння погода

У перші дні вересня 2023 не варто чекати прохолоди, адже спека не сходитиме з дистанції. Погода в Україні у вересні влаштує українцям "хвилі" температур.

2668073_02.09.23

Погода в Україні у вересні 2023 року буде досить теплою. Проте найімовірніше на українців чекають температурні "хвилі" – тепло і прохолода чергуватимуться. Пише Главред.

Про це розповіла заступниця начальника відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Наталія Голеня, пише NV. Вона зазначила, що загалом температура повітря у вересні буде на 1−2 градуси вищою, ніж середні багаторічні значення.

"Вересень очікується переважно теплий, але все одно будуть "хвилі". Швидше за все, на характерну для вересня погоду ми будемо виходити десь вже на останню декаду", – сказала синоптик.

Вона пояснила, що більшу частину вересня погода коливатиметься через зміну повітряних мас. Коли приходитимуть холодні атмосферні фронти, можливі дощі, грози, град і шквали.

Також Наталія Голеня пояснила, що літо буде тривати до тих пір, поки середня добова температура перевищуватиме +15 градусів. А коли цей показник впаде нижче +15 градусів, тоді можна буде говорити, що прийшла осіння погода, і літо повністю втратило свої позиції. Синоптик зазначає, що, згідно з середніми розрахунками за багато років, це станеться у 20-х числах вересня.

Хто така Наталія Голеня

Наталія Голеня - синоптик, метеоролог, заступник начальника відділу метеопрогнозів Українського гідрометцентру.

Погода в Україні

Раніше заступник директора Укргідрометцентру Анатолій Прокопенко розповів, якою буде погода в Україні у вересні 2023. Він зазначив, що літо затримається ще на 2-3 тижні. Якщо до нас прийдуть циклони, погода в Україні швидко, хоча і ненадовго, перетвориться з літньої на осінню, з дощами і прохолодою.

Синоптик Ігор Кібальчич розповів, якою буде погода в Україні у перші дні вересня 2023 року. Позбутися нестерпної спеки вдасться лише низці областей, в усіх інших буде продовжувати своє панування суха і спекотна погода. На частину областей налетять грози.

Якою буде погода в Україні у вересні 2023 року

Раніше синоптики розповіли, якою буде погода в Україні на вересень 2023. Середня температура повітря загалом буде вищою, ніж у такий самий період у минулі роки. Але подекуди стовпчик термометра опускатиметься до мінусових температур.

Оценка материала:

5.00 / 1
Температура впаде до +15: синоптик сказала, коли в Україні почнеться осіння погода 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
02.09.2023 2588
Еще материалы раздела «Суспільство»